VIDEO: Radite li dok studirate? ‘Još uvijek mi je veći prioritet faks nego zarađivanje’

Foto: srednja.hr

U sklopu konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju na ulicama Zagreba portal srednja.hr je pitao studente rade li tijekom studija, a maturante planiraju li obavljati neki studentski posao. Iako dobar dio studenata treba raditi za vrijeme studija kako bi namirili osnovne životne troškove, neki za to nemaju vremena zbog obveza na faksu. Za rad preko studentskog servisa svakako je potreban i račun u banci, a Privredna banka Zagreb nudi Indeks plus studentski paket u kojem imate sve što vam može zatrebati.

Rad tijekom studija prakticira sve više studenata, no činjenica je da je za takvo nešto potrebno jako puno volje i truda kako bi uspješno balansirali obveze na studiju i poslu. Općenito više studenata radi za vrijeme ljetnog raspusta kad nema predavanja, no postoje i oni koji rade tijekom čitave godine. U sklopu akcije portala srednja.hr, Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju pitali smo mlade misle li da je zahtjevno raditi za vrijeme studija.

– Vjerojatno bi za vrijeme rokova bilo zahtjevnije raditi, ali mislim da bi tijekom semestra bilo okej, odgovorila nam je jedna sugovornica. Dodala je i da bi vjerojatno mogla balansirati predavanja i posao, no da to dosta ovisi i o rasporedu na faksu.

Neki studenti bi voljeli raditi, no to ne uspijevaju zbog previše obveza na faksu.

– Još uvijek mi je malo veći prioritet faks nego zarađivanje, rekla je druga sugovornica.

U videu ispod pogledajte što su nam mladi rekli o radu tijekom studija.

srednja.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*