Veliki Edin Džeko: Bio sam sam s 500 eura u džepu. Nisam imao što za jesti (video)

Edin Džeko

EDIN DŽEKO, tridesetsedmogodišnji bosanskohercegovački reprezentativac gostovao je u emisiji (Ne)uspjeh prvaka s Mariom Stanićem u kojoj je otkrio dosad nepoznate detalje o svojoj nogometnoj karijeri. Posebno se osvrnuo na trenutak kada je kao 19-godišnjak napustio BiH i otišao u češke Teplice.

“Imao sam sreću da je tamo već bio jedan momak iz Mostara Samir Merzić i to mi je najviše pomoglo, jer smo stalno bili zajedno. Ljudi su mislili tad da sam otišao za neke pare, a imao sam 500 eura plaću u Češkoj. Sam, bez roditelja, plaćao sam stan i nisam imao automobil. Događalo se da zadnjih sedam dana nismo imali što jesti. Eto kolika je bila želja da uspijemo. Sedam dana jedeš za minimum. Sigurno nije bilo lagano kada nazoveš svoje i kažeš da nemaš što za jesti.

Zamisli kako je bilo njima, a tad nije bilo ni pametnih telefona. Morao si kupiti kredit da bi imao da pošalješ poruku. Odemo na govornicu i tako smo pričali sa svojima. Čovjek treba i takve stvari proći da bi cijenio ono što je bilo. Tu sam gdje jesam, nitko mi ništa nije poklonio i isplatilo se sve to”, rekao je Džeko u Stanićevoj emisiji.