Umro je veliki nogometaš i sportaš Siniša Mihajlović

Foto: dnevnik.hr

Siniša Mihajlović preminuo je u rimskoj klinici u 53. godini života. Javnosti je vijest kako boluje od leukemije priopćio 13. srpnja 2019. godine. Iza sebe je ostavio suprugu Ariannu i petero djece. Nedavno je dobio unuku.

Mnogi se opraštaju od njega, izdvojit ćemo ono što je rekao Ante Miše bivši nogometaš Hajduka koji je odrastao i zajedno igrao sa Sinišom.

“Tužan sam, znao sam da je bio bolestan ali nitko ne očekuje ovako tužne vijesti. Imam ovdje kolege trenere iz Beograda koji su ga poznavali, spominjali smo ga često, kako je bio veliki igrač. Sa Sinišom sam išao u školu, odrasli smo skupa, družili se dok nas život nije rastavio. Bio je mlađi dvije godine od mene i uvijek je bio talentiran za sve sportove tako da smo igrali za školu sve žive sportove. Skupa smo igrali i u pionirima i juniorima Borova, odigrali smo i par utakmica za seniore, prije negoli nas je život rastavio i svatko je krenuo svojim putem, ja u Hajduk, Siniša u Vojvodinu pa Zvezdu… Sretali smo se na terenu dok se igrla zajednička liga, ali nakon toga više ne.”

Štimac i Mihajlović

Na utakmici Hrvatska – Srbija 2013. on i Igor Štimac su se zagrlili, ispričali se jedan drugom i oprostili si mladenački ispad kada su se zakačili na utakmici finala Kupa Jugoslavije 1991. između Crvene zvezde i Hajduka. Nakon toga preko medija su razmijenili ružne riječi, ali tada, 22 godine kasnije, zagrlili su se. Igor Štimac je izjavio kako mu je žao i kako je sve oprostio Siniši.

Zanimljivo je bilo i njegovo prijateljstvo s bivšim hrvatskim ministrom branitelja Predragom Fredom Matićem.

Siniša i Fred Matić

– Jako mi je žao. Bili smo prijatelji iz mladosti i zajedno igrali nogomet. Malo sam stariji od njega, ali smo se družili i stvarno bili dobri. Nažalost, rat nas je rastavio na nekoliko desetljeća, ali eto ostali smo dobri.  U posljednje vrijeme smo se čuli porukama nekoliko puta. Uvijek je na njih uzvratio osim na posljednju koju sam poslao prije 15-ak dana. Očito je bio u jako teškom stanju pa vjerojatno nije mogao odgovoriti – kazao je Matić.

Često je boravio u Međugorju. Na internetu je dostupno nekoliko fotografija Mihajlovića u društvu talijanskog novinara Paola Brosia koje su nastale tijekom posjeta Međugorju.

“Kad sam prvi put otišao u Međugorje, počeo sam plakati kao dijete, nisam mogao zaustaviti suze. Osjetio sam se jačim i više čovjekom nego ikad u životu” – kazao je 2019. godine u razgovoru za Gazettu dello Sport Siniša Mihajlović.

Ostavio je rekord u Seriji A s 28 postignutih golova iz slobodnih udaraca. U Brazilu su mu jednom mjerili snagu šuta i utvrdili da je lopta išla brzinom od 165 kilometara na sat.

Mi ćemo se uvijek sjećati topovskog udarca i dječačkog osmjeha. Idi legendo, putuj, čekaju te gore mnoge veličine, a nama ostaje tuga za još jednim velemajstorom i neizbrisivo sjećanje.

Počivao u miru.