U Raštanima kod Mostara napadnuti autobusi s igračima i navijačima NK Široki Brijeg

Ilustracija

Iz MUP-a HNŽ su potvrdili da su u subotu 22.4. policijski službenici PU Mostar vršili pratnju dva autobusa s navijačima, igračima i stručnim stožerom NK Široki Brijeg. Za vrijeme pratnje, u mjestu Raštani, došlo je do incidenta gdje je pratnja od strane više maskiranih osoba (najvjerojatnije navijača bez obilježja) prisilno zaustavljena, te je pokušan napad na igrače i navijače spomenutog kluba u čemu su spriječeni od strane policijskih službenika iz pratnje kao i ostalih patrola. Pri dovođenju reda i mira u normalno stanje na lice mjesta upućena je i jedinica JOP-a MUP-a HNŽ. Poduzete su sve potrebne mjere.

Od ostalih događaja iz biltena MUP-a izdvajamo:

Proteklog vikenda (21-24.4.2023. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 7 prijava; na području Mostara 3, na području Konjica 2, na području Čapljine 1 i na području Stoca 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je 6 prekršaja; na području Mostara 3, na području Konjica 2 i na području Prozor-Rame 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 15 prometnih nesreća; na području Mostara 10, na području Konjica 2, na području Jablanice 2 i na području Čitluka 1. Četiri su osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Jučer 23.4., oko 17,00 sati PS Mostar Centar izvijestili su djelatnici Hitne pomoći da je u ul. Kralja Tomislava u Mostaru ženska osoba skočila sa zgrade. Utvrđeno je da je preminula M.J. (1969) iz Mostara. Izvršen je očevid, nakon čega su tijelo preminule preuzeli djelatnici mrtvačnice Bijeli Brijeg.