Trebate li dovoditi malenu djecu na misu?

Smeta li vam dječji plač u crkvi ili se možda brinete da Vaše uplakano dijete smeta drugima na misi? Prenosimo što o tome misle svećenici koji promišljaju o značaju djece za budućnost Crkve, kako njihovi vapaji podsjećaju na otajstvo križa te što u Bibliji piše o djeci. Sam papa Franjo je rekao: “Božji glas nalazi se u djetetovim suzama: nikada ne smiju biti izbačena iz crkve.”

Vlč. Brad Doyle poziva sve da dovedu svoju malu djecu na misu jer ako mladi neće dolaziti na misu, Crkva neće opstati. U segmentu Coffee Talk with Fr. Brad na Catholic Life TV-u govori da mala djeca pripadaju na misu.

Isus to kaže u Pismu. ‘Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje!’ (Mt 19,11).

“Imamo još jedan primjer. David u psalmu govori: ‘Jahve, Gospode naš, divno je ime tvoje po svoj zemlji, veličanstvom nebo natkriljuješ!” 

U ustima djece i dojenčadi hvalu si spremio protiv neprijatelja, da postidiš mrzitelja, zlotvora.’

“Time se želi reći da savršeno veličanje Boga proizlazi upravo iz usta djece i dojenčadi”, navodi Doyle.

I papa Franjo ima pozitivan stav prema djeci na misi te smatra da su dječje suze najbolja propovijed. Catholic Culture prenosi njegove riječi: “Djeca plaču, bučna su, ne prestaju se kretati. Ali zaista me iritira kada vidim dijete da plače u crkvi i netko komentira da mora izaći. Božji glas nalazi se u djetetovim suzama: nikada ne smiju biti izbačena iz crkve.”