Tjedan Andersena otvoren u Narodnoj knjižnici HNŽ-a u Mostaru

U sklopu projekta “Mostar čita” te obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige, u organizaciji Narodne knjižnice HNŽ-a u Mostaru, zanimljivim je edukativnim predavanjem, i službeno otvoren „Tjedan Andersena“.

Predavanje je priredila i vodila književnica za djecu Milena Jukić Bandić, a u programu su sudjelovali učenici 4. razreda Osnovne škole Antuna Branka Šimića iz Mostara.

Kako je živio i stvarao H. C. Andersen, koja su njegova najpoznatija djela te s kojim se sve izazovima nosio tijekom odrastanja i svog plodonosnog stvarateljskog rada, doznali su svi koji su se danas našli na dječjem odjelu i u multimedijalnom prostoru Narodne knjižnice HNŽ-a Mostar.

Inače, Međunarodni dan dječje knjige obilježava se svake godine 2. travnja, s ciljem popularizacije knjige i razvijanja ljubavi prema čitanju, a „Tjedan Andersena“, već se više puta pokazao izvrsnim promotorom pisane riječi.

Spisateljica je predstavila i svoj bogati opus među kojima su: Pustolovina pšeničnog zrna, Marta i Fran u oblacima, Marta i Fran na vilinskom tragu, Umišljena bubamara, Zagrljaj pletene hobotnice, Nebeski letači, Čarobna plesačica i druge priče, a najavila i svoje nove slikovnice – Bljeskica i Čudesni otok, koje bi trebale izići do kraja godine. Kako književnica Jukić Bandić posjeduje čudesan dar pisanja i pripovijedanja, potvrdili su i oduševljeni sudionici današnjeg programa.

U tjednu koji je pred nama, članovi Narodne knjižnice, moći će uživati u brojnim zanimljivim sadržajima, pomno osmišljenim te prilagođenim različitim dobnim skupinama. Raspored istih javno je objavljen i na mrežnim stranicama knjižnice te se pozivaju svi zainteresirani da se što prije prijave na željene sadržaje jer je broj mjesta ograničen.

Tekst i foto: Ana-Marija Dedić/Mostarska panorama