Sastanak Uprave HP-a Mostar i ekspertnog tima Svjetske poštanske unije (UPU)

Uprava društva Hrvatske pošte Mostar održala je sastanak u sjedištu HP-a Mostar s predstavnicima ekspertnog tima Svjetske poštanske unije (UPU-a).

Sudionici sastanka, uime Svjetske poštanske unije (UPU-a), bili su dr. Nikola Trubint (Srbija) i g. Yuri Spiriev (Bugarska) te članovi Uprave društva HP Mostar na čelu s direktorom – predsjednikom Uprave Matom Rupčićem.

Tema sastanka je projekt pod nazivom „Integrirana poštanska reforma i razvojni plan za Bosnu i Hercegovinu (IPDP)“ koji predvode Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i Svjetska poštanska unija (UPU). Plan je realizirati projekt kroz ekspertnu misiju te niz radionica i treninga sukladno IPDP metodologiji. U mjesecu prosincu ostvarit će se kontakti sa svim uključenim stranama u Bosni i Hercegovini, kako bi se definirao Master plan za reformu i razvoj poštanskog sustava u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku se razgovaralo o svim značajnim aspektima poštanske djelatnosti koji mogu pridonijeti kvalitetnoj izradi finalnog dokumenta koji će svakako biti na raspolaganju svim zainteresiranim stranama u Bosni i Hercegovini. Cilj projekta jest poboljšanje kvalitete poštanskih usluga u cijeloj Bosni i Hercegovini, kao i usklađivanje poštanskih procesa sa svjetskim standardima i trendovima.