Rektor Sveučilišta u Sarajevu, Škrijelj potpisao rješenje o oduzimanju doktorata Sebiji Izetbegović

Rektor Sveučilišta u Sarajevu Rifat Škrijelj potpisao je jučer poslijepodne rješenje o oduzimanju doktorske diplome direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović. Ovu informaciju za Oslobođenje potvrdio je upravo Škrijelj.

  • Jučer je isticao rok kojeg je postavila Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS u svom rješenju kojim se traži oduzimanje doktorske diplome Sebiji Izetbegović. Kako do jučer poslijepodne nismo dobili nikakvo rješenje Općinskog suda u Sarajevu, a da ne bih prekršio postavljeni rok i doveo se u poziciju da možda budem kažnjen zbog nepoštivanja rješenja inspekcije, ja sam potpisao rješenje o oduzimanju diplome, rekao je Škrijelj.

Dodao je kako očekuje da bi odluka Suda mogla u Rektorat mogla stići ovih dana, možda čak i danas.

  • Kako mi je pojašnjen o, Rektorat će imati pravo žalbe na mjeru osiguranja koju je izrekao Općinski sud u roku od tri dana od dana prijema odluke i mi ćemo se žaliti. Kada dođe trenutak da moramo provesti tu mjeru, mi ćemo to i učiniti, dodao je Škrijelj.

Podsjećamo, Senat UNSA je, na osnovu rješenje KUIP-a, 13. travnja donio odluku o oduzimanju doktorata Sebiji Izetbegović. Općinski sud u Sarajevu je, na osnovu zahtjeva njenog advokatskog tima, donio mjeru osiguranja kojom se zabranjuje poduzimanje narednih koraka u procesu oduzimanja diplome dok se ne završe svi žalbeni i tužbeni postupci pred sudom, donosi Oslobođenje.