Radovi u tijeku, obilježja nema: Jutros se kasnilo na posao

“JP Komunalno podnijelo je zahtjev za privremenu regulaciju/obustavu prometa na dijelu prometnice Bulevara narodne revolucije, desna kolnička traka smjer jug – sjever, od križanja privremenog kružnog s ulicama Put za Aluminij i Rude Hrozničeka (Carinski terminal) u naselju Rodoč (Kolonija), do iznad raskrižja skretanja prema Mostu Hasana Brkića (nadvožnjak).” U ovoj obavijesti odaslanoj medijima navedeno je da je “izvođač radova obvezan omogućiti i propisno obilježiti alternativno rješenje protoka prometa na dionici predmetne ulice na kojoj se ne izvode radovi”. Izvođenje radova planirano je za danas (srijeda, 30. studenoga), od 7 do 17 sati. Dakle – u vrijeme najvećih gužvi – dolaska na posao i odlaska s posla.

Prema dojavama naših čitatelja s lica mjesta, dogodilo se upravo ono što se (valjda!) ovom obavijesti željelo spriječiti. Naime, jutros je nastala nemala zbrka i gužva upravo u vrijeme kada se prema Mostaru uobičajeno stvara jutarnja gužva zbog odlaska na posao, a sve zbog toga što izvođač NIJE propisno obilježio alternativno rješenje. Tako su, požalili su nam se, jutros mnogi kasnili na posao, a na ovoj dionici ceste nastao je čep.

Cijelu prometnu zbrku i toliko puta viđenu aljkavost na našim cestama, donekle su ublažili pripadnici MUP-a, koji su, uistinu, bili na zadatku i svesrdno pomagali vozačima naći izlaz iz sveopće gužve i zbrke.

Našoj policiji – palac gore, a komunalcima – žuti, zamalo – crveni karton!