RACIJA U MOSTARU: Uhićeno osam osoba

27.01.2023.godine u večernjim satima na području grada Mostara provedena je akcija u kojoj su sudjelovali djelatnici  Sektora krim. policije te svih policijskih uprava kojom prilikom je izvršena racija u više caffe barova.

U udruzi građana  „Red Army“ lišeni slobode su A.L.(1996), I.G.(1989), E.B.(1991) i S.G.(1999) od kojih je tom prilikom izuzeto više omota sa nn biljnom materijom , jedan omot sa praškastom bijelom tvari dok je osoba E.B. od sebe odbacio 5 omota sa nn bijelom praškastom tvari . U objektu je također na stolu pronađena mrvilica za usitnjavanje opojne droge Marihuane .

U caffe bar „Pauk“ lišen slobode je K.Ć.(1989) iz Mostara od koga je tom prilikom izuzet jedan omot sa nn biljnom materijom.

U UO „Cocoloco“ lišen slobode je S.M.(1977) iz Mostara od koga je izuzet jedan omot sa nn biljnom materijom kao i u UO „Leonhart“ gdje je lišen slobode P.S.(1991) iz Mostara od koga je izuzet jedan omot sa nn biljnom materijom.

U UO „PUB“ u Raštanima lišen slobode je S.B.(1999) iz Mostara od koga je tom prilikom izuzet jedan omot sa biljnom nn materijom. O svemu upoznat tužitelj.