Predstavnici Razvojne banke gradonačelniku Kordiću prezentirali nove kreditne linije

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić danas se u Gradskoj vijećnici sastao s predstavnicima Razvojne banke Federacije BiH.

U izaslanstvu Razvojne banke bili su izvršni direktor za projekte i razvoj Dalibor Milinković, predsjednik Nadzornog odbora Zoran Zeljko i potpredsjednik Uprave Luka Čelan. Uz gradonačelnika sastanku su u ime Grada prisustvovali savjetnica gradonačelnika Ines Ćorić i šefica Službe za gospodarstvo Ivana Marić.

Predstavnici Razvojne banke Federacije BiH prezentirali su nove programe banke koji se tiču financiranja javnih projekata u jedinicama lokalne samouprave. Kreditne linije za financiranje turizma, energetske efikasnosti, proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, javno-privatno partnerstvo, financiranje IT sektora i digitalizacije.

Novim programima omogućeno su povoljni uvjeti kreditiranja, te su pojednostavljene procedure dobivanja kredita.

Grad Mostar priprema niz infrastrukturnih projekata čiji je cilj poboljšati životne uvjete građana, a za financiranje istih sredstva se mogu osigurati kreditima Razvojne banke.

Na današnjem sastanku pokrenuta je inicijativa za kvalitetnu suradnju, te organizaciju javne prezentacije kreditnih linija i ostalih proizvoda kojima raspolaže Razvojna banka FBiH.