Počeo Advent u Mostaru

Foto: Fena

Paljenjem prve adventske svijeće i koncertom duhovne glazbe u nedjelju navečer ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače počela je manifestacija Advent u Mostaru, a Mostarce i njihove goste i ove godine očekuju brojni sadržaji.

”Sretni smo što ulazimo u adventsko vrijeme, četiri adventske nedjelje, četiri adventske svijeće. Tradicionalno šaljemo fine univerzalne poruke – vjera, nada, ljubav, radost, mir. Tako da nam predstoji jedan lijepi mjesec u kojem ćemo se, nadam se svi zajedno, družiti i slati lijepe poruke iz Grada Mostara”, poručio je tom prigodom mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Dodao je kako se Grad i ove godine potrudio da svojim građanima i gostima ponudi brojne programe te da očekuje veći odaziv turista nego lani. “Veselim se Adventu i pozivam sve ljude dobre volje iz Mostara i šire da nam se pridruže”, kazao je mostarski gradonačelnik.

Također je napomenuo kako je Advent u Mostaru dijelom i turistički događaj koji upotpunjava sadržaj u Gradu zimi. “Inače, smo ljetna destinacija, no pokušavamo i kroz ovakve događaje privući dodatne goste”, ocijenio je Kordić.

Adventske kućice ove će godine, uz Šetalište, dijelom biti smještene i u Gradskom parku, a građani će ih moći posjetiti već od 4. prosinca te uživati u gastronomskim delicijama i prigodnoj blagdanskoj ponudi.

Glazbeni dio programa počinje 15. prosinca koncertom Ivana Zaka.

hercegovina24/fFena