Ozlijeđeno više osoba u mjestu Buna kod Mostara

MUP Ilustracija

Više osoba ozlijeđeno je u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu u mostarskom naselju Buna. Kako se neslužbeno saznaje od očevidaca, do nesreće je navodno došlo prilikom priključenja jednog od vozila na magistralnu cestu, piše bljesak.info. Na mjesto nesreće intervenirali su pripadnici Policijske uprave Mostar i Hitne pomoći. Ozlijeđeni su, doznajemo, zaprimljeni u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. Na vozilima je nastala materijalna šteta.

Inače i našem portalu je dolazilo dosta informacija od čitatelja da se iz pravca Čapljine prema Mostaru obrati pozornost na reklo bi se u najmanju ruku neoprezna uključivanja u promet sa sporednih prometnica bez gledanja prometuje li se u tom trenutku na glavnoj magistrali. Kao takve točke čitatelji su nam označili raskrižje u Žitomisliću gdje vozila koja se priključuju iz pravca Biletić Polja jednostavno bez gledanja presjecaju put vozilima na glavnoj magistrali koji su već pri brzini 70 km/h, izazivaju nagla kočenja, voze nekih 30 metara gdje skrenu u ugostiteljski objekat ili na benzinsku crpku. Često se događaju panična kočenja i zaobilaženja koja ugrožavaju sve sudionike u prometu.

Druga takva točka je u mjestu Buna na raskrižju s cestom koja dolazi iz pravca Hodbine i Stoca. Prvo upozorenje se odnosi na uključenje vozila od natkrivenog podhodnika koja uključujući se prema Mostaru sijeku 3 pune crte. Druga je situacija gdje vozila koja nailaze na put s pravom prvenstva na istoj lokacije iz pravca Hodbina , Stolac “izlijeću” na M17 bez gledanja nastavljajući svoje kretanje kao da su oni na cesti višeg ranga. To vozačima iz pravca Čapljine ponovno izaziva panične reakcije.

Mi se ovih dana kanimo obratiti MUP-u HNŽ s ovim upitima pa čim dobijemo odgovore izvjestit ćemo čitatelje.