OVACIJE ŠUTALU: Čapljina dočekala svoga brončanog Vatrenog

Čapljina je dočekala svoga brončanog Vatrenog Josipa Šutala za kojega je priređen doček na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava. Mladoga reprezentativca Hrvatske koji je dočekao svojih pet minuta u Katru i to u utakmici za treće mjesto u kojoj je startao od prve minute, na pozornici je pozdravio gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić koji je priznao kako je Josipova oca kontaktirao odmah nakon utakmice i kazao kako Čapljina želi prirediti spektakularan doček svome brončanome Vatrenom.

Šutalo je zahvalio svima na dolasku, gradonačelniku Vidiću i Čapljincima te, kako je kazao, svojim Svitavcima koji su ga i prvi dočekali po povratku iz Zagreba s nezaboravne fešte na Trgu bana Jelačića.

“Ovo je ludnica. Hvala vam svima što ste došli i što ste uveličali ovaj dan. Preponosan sam što dolazim iz ovako malog mjesta, ali smo pokazali još jednom koliko smo veliki, srce mi je stvarno puno”, rekao je Josip.

“Hvala vam Što što ste nam bili podrška svih ovih mjesec i pol dana. To je samo početak; nadam se da ćemo s idućeg svjetskog prvenstva donijeti neku novu medalju, možda sjajniju nego ovu sad, i nadam se da će na ovoj pozornici biti nas još više iz ovoga kraja, da neću biti sam. Zahvalio bih posebno svojim Svitavcima koji su mi priredili nezaboravan doček”.

Prokomentirao je Josip i utakmicu protiv Maroka u kojoj su Vatreni pobijedili 2:1 i dohvatili svjetsku broncu.

“Svih 26 igrača je tijekom prvenstva dalo svoj doprinos. Ja sam dobio priliku u zadnjoj utakmici, čekao sam, vjerovao i bio maksimalno spreman, jer za taj trenutak sam i živio. Mislim da smo zasluženo osvojili treće mjesto, a nadam se, kao što sam rekao, da će iduće prvenstvo biti još bolje, u najmanju ruku da ćemo ponoviti ovaj rezultat.”

Uslijedilo je fotografiranje koje je potrajalo i par sati. Josip je strpljivo potpisivao majice, kopačke, dijelio autograme…

Bravo za mladog Vatrenog koji će, sigurni smo, biti jedan od budućih zvijezda hrvatske reprezentacije.

Hercegovina 24