OMILJENI MOSTARSKI SVEĆENIK U POTRAZI ZA BOLJIM ŽIVOTOM ODLAZI U NJEMAČKU

Starješina Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru i arhijerejski zamjenik episkopa zahumsko-hercegovačkog, protojerej-stavrofor, Radivoje Krulj napušta Mostar

Starješina Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru i arhijerejski zamjenik episkopa zahumsko-hercegovačkog, protojerej-stavrofor, Radivoje Krulj napušta Mostar i sa svojom obitelji odlazi u Njemačku, potvrdio je to za Klix.ba.

Kako je rekao odlasku iz Mostara i BiH razmišlja već duže vrijeme, a odluka je definitivno donesena u teškim okolnostima u našoj zemlji te kofere za put, koji ih čeka, već pakuju.

  • Odlazimo zbog djece jer nažalost u ovoj prelijepoj zemlji im se trenutno ne nude prilike koje su potrebne za njihov rast i razvoj. Nama svima Mostar ostaje u srcu i kad budemo u prilici rado ćemo se vratiti – rekao je Krulj za Klix.ba.

On se s vjernicima u Mostaru oprostio juče na Svetoj liturgiji u Staroj crkvi po čijoj obnovi će ostati upisan u istoriju toga grada, kao i po velikom zalaganju za međureligijski dijalog i građenje mostova među vjerskim zajednicama i ljudima u tom gradu.

Bio je rado viđen gost na svim svečanim misama u Franjevačkoj crkvi i Katedrali u Mostaru pa posebne simpatije uživa kod katoličkog puka.

Mnogi se od njega opraštaju i na društvenim mrežama navodeći kako Mostar bez njega više neće biti isti.

  • Neka je sa srećom i Božjim blagoslovom kud god hodio dragi moj brate i duhovniče, oče Radivoje Krulj. Jedno znam, nama nikada više Mostar neće biti isti, a tebi na ponos besmrtni tragovi koje si ostavio. Sretna je zemlja i sretan narod kome dolazite – jedan je od statusa na društvenim mrežama upućen mostarskom parohu i njegovoj obitelji.

Krulj je u Mostaru na službi bio 15 godina i kako kaže upoznao je milion ljudi i stvorio s obitelji prekrasne uspomene koje će ponijeti sa sobom u Njemačku.