Oglasila se, ponovno, Jasmila Žbanić s čuvenom VELIKOBOŠNJAČKOM floskulom, nazvavši HDZ BiH – “PODRŽAVATELJIMA UDRUŽENOG ZLOČINAČKOG POTHVATA”

Žbanić: “Sporazum podržavaoca udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke”

Nakon što su u Središnjici Socijaldemokratske partije (SDP) stranke Osmorke potpisale sporazum programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat, oglasila se bh. redateljica Jasmila Žbanić.

– Da li je negdje objavljen tekst sporazuma podržavatelja udruženog zločinačkog poduhvata i Osmorke – historijski PUZP8 (podržavatelji udruženog zločina + osmorka)? Smijemo li ga i mi “građani” pročitati ili ćemo se naknadno iznenaditi? Kao što se iznenadiše oni koji su glasali za Fortu, Karićku… a oni dali naše glasove svojim jaranima, a da nas nisu pitali? Da ne bude da smo glasove “Trojke” dali za daljnji nastavak zločinačkih poduhvata? I još nešto: 25. novembar je Dan državnosti BiH. Po zakonu ove zemlje to je neradni dan! Zašto radi Parlament BiH? Zašto Osmorka ne poštuje državu BiH i njene praznike – napisala je Žbanić na Facebooku.

Stranke Osmorke priopćile su danas, da će u petak, 25. studenog, u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sporazum o koaliciji potpisati Nermin Nikšić, uime Osmorke, i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Postavlja se ponovno jedno veliko pitanje: naime, ova radikalna Bošnjakinja je “mrškala” predsjednika Vlade RH, dok je istovremeno podržavala paljenje hrvatskih institucija u BiH koje je Milanović došao spriječiti, pisali smo nedavno o radikalizmu Hadžihafizbegovića i simpatijama matične države Hrvata prema njemu. Ovoj osobi je HAVC (Hrvatski audiovizualni centar) financirao snimanje filmova. Ona je ovom izjavom uvrijedila i sve Hrvate koji su glasali za “podržavaoce udruženog zločinačkog poduhvata”, kojih je više 60% u BiH.

Postavlja se pitanje – otkud ovim ljudima toliko uporište u Republici Hrvatskoj !?