Nećacima razbio PlayStation i TV, nervirala ga galama

Internet ilustracija

U Zagrebu je MUŠKARAC star 37 godina proglašen krivim i osuđen jer je nećacima u naletu bijesa razbio televizor i PlayStation.

Prema presudi, sve se dogodilo u ožujku ove godine oko 16:10 u obiteljskoj kući na području Zagreba u kojoj žive dvije obitelji. Muškarcu je smetala dječja vika i igra iz susjednog stana u kući jer je upravo bio malo prilegao, piše Danica.

Sud je zaključio kako je stric tog dana počinio psihičko nasilje prema nećakinjama starim 18 i 16 godina te 11-godišnjem nećaku.

“Došao do stana u kojem žive sa svojim ocem, koji u tom trenutku nije bio kod kuće, te je provalio ulazna vrata, ušao u unutrašnjost gdje je razbio televizor u boravku i igraću konzolu Sony playstation te prevrnuo stol.

Nakon toga je izašao iz stana, a što je kod njegovih nećaka izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti, dakle, počinio je psihičko nasilje u obitelji na štetu djece, čime je počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji”, zaključila je sutkinja.

Osuđen je na 45 dana uvjetnog zatvora, a u kaznu mu se uračunavaju dva dana provedena u policijskom pritvoru jer je bio isti dan uhićen. Dobio je i zaštitnu mjeru zabrane uznemiravanja žrtava nasilja u obitelji u trajanju od šest mjeseci.