Najbolji – Roko Bošković i Petra Perković, ekipno – OŠ Crnići

Roko Bošković iz OŠ Crnići, Petra Perković iz OŠ Ivana Mažuranića – Gračac te OŠ Crnići ekipno, pobjednici su 25. županijskog natjecanja učenika osnovnih škola “Sigurno u prometu” koje je danas održano u Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini, u organizaciji Autokluba Čapljina i Auto-moto saveza u BiH. Uz pokale i diplome, Roko i Petra za prva su mjesta nagrađeni – biciklima.

Natjecalo se 13 škola s područja HNŽ-a, s po četiri natjecatelja – dvije djevojčice i dva dječaka. Natjecanje se sastojalo iz teorijskog i praktičnog dijela. U teorijskom dijelu učenici su se natjecali u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila, a u praktičnom dijelu – u vještini vožnje bicikla.

Predsjednik AK Čapljina Igor Jovanović zahvalio je svim sudionicima današnjeg natjecanja, kao i njihovim nastavnicima koji su ih pripremali.

” Cilj natjecanja je što više zainteresirati djecu za područje cestovnog prometa, kako bi shvatili ulogu i značaj znanja iz tog područja te ih kroz izvannastavne aktivnosti osposobiti u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila, a ujedno, kroz vještinu upravljanja biciklom, učiniti djecu sigurnim sudionicima u prometu”, kazao je Jovanović koji je uručio nagrade najboljim djevojčicama i dječacima, a Zoran Pinjuh, glavni tajnik Auto-moto saveza u BiH uručio je nagrade i priznanja najbolje plasiranim školama. Sve škole sudionice dobile su prigodne zahvalnice za sudjelovanje u ovom zanimljivom natjecanju.

KONAČNI REDOSLIJED:

Dječaci:

  1. Roko Bošković, OŠ Crnići, Crnići
  2. Jakov Raguž, OŠ Crnići, Crnići
  3. Filip Martinović, OŠ Cim, Mostar

Djevojčice:

  1. Petra Perković, OŠ Ivana Mažuranića, Gračac
  2. Mihaela Papak, OŠ Marka Marulića, Prozor
  3. Mihaela Raguž, OŠ Stolac, Stolac

Škole/ekipno:

  1. OŠ Crnići, Crnići
  2. OŠ Marka Marulića, Prozor
  3. OŠ fra Jeronima Vladića, Ripci

NATJECALE SU SE SLJEDEĆE ŠKOLE:

OŠ Cim – Mostar, OŠ Lipanjske zore Višići, OŠ fra Didaka Buntića Čitluk, OŠ kardinala Stepinca Neum, OŠ A.B. Šimića Mostar, OŠ Stolac, OŠ Veselka Tenžere Uzdol, OŠ Vladimira Pavlovića Čapljina, OŠ Crnići, OŠ fra Jeronima Vladića Ripci, OŠ S.S. Kranjčevića Mostar, OŠ Ivana Mažuranića Gračac, OŠ Marka Marulića Prozor..

TEKST I FOTO: Hercegovina24