Najavljena kampanja: “Glavu gore! STOP korištenju mobitela u prometu!”

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija na konferenciji za medije u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu predstavilo je medijsku kampanju „Glavu gore! Stop korištenju mobitela u prometu!“, koju realizira u suradnji s HT Eronetom i BH Telecomom. Kampanja počinje 2. i traje do 30. travnja.

Tom je prigodom istaknuto da će ova dva telekom operatera tijekom kampanje promovirati nekorištenje mobitela u prometu, što u konačnici treba dovesti do smanjenja prometnih nesreća.

Načelnik Jedinice za sigurnost u ministarstvu Tomislav Bojić naglasio je da su podaci o prometnim nesrećama u proteklim godinama poražavajući, s obzirom na veliki broj poginulih i teško ozlijeđenih osoba.

„Uzimajući u obzir istraživanja koja su provedena u zemljama Europske unije, a koja su pokazala da je mobitel jedan od glavnih uzroka prometnih nesreća u EU, odlučili smo pokrenuti ovu medijsku kampanju. Prikazali smo kako mobitel djeluje na sve sudionike u prometu, posebno na vozače. Istraživanja su pokazala da je korištenje mobitela iznimno opasno i kampanjom želimo ukazati na rizike njegova korištenja“, rekao je Bojić. Dodao je da se danas postavlja pitanje – kako je mobitel postao jedan od glavnih uzročnika prometnih nesreća, te da će se u kampanju uključiti i županijski MUP-ovi, odnosno policajci koji će vozačima skretati pozornost na opasnosti korištenja mobitela tijekom vožnje u prva dva tjedna kampanje. Istaknuo je da će posljednja dva tjedna kampanje biti pojačane policijske kontrole na cestama, a posebno će se obraćati pozornost na vozače koji koriste mobitele tijekom vožnje.

Rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta Misijana Brkić – Milinković kazala je kako će HT promovirati kampanju na 20-ak billboarda u Hercegovini, na lokalnim radiopostajama i portalima te društvenim mrežama.

„Istraživanja su pokazala da je u prosjeku potrebno pet sekundi za odgovoriti na poruku na mobitelu, a to znači da smo pet sekundi slijepi u prometu. Tu se javlja ogromna mogućnost da se dogodi nesreća. Posljedice su nesagledive i stoga želimo poručiti da moramo biti sigurni i odgovorni u prometu i da se razgovorom i tipkanjem po mobitelu tijekom vožnje ozbiljno ugrožava svoj i tuđi život“, zaključila je Brkić Milinković.

Na kampanji zajedno rade Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, HT Eronet i BH Telecom. Na slici: Sanela Jakubović, Nađa Lutvikadić-Fočo, Misijana Brkić-Milinković i Tomislav Bojić

Predstavnica BH Telecoma Nađa Lutvikadić – Fočo kazala je da je kampanja posebno usmjerena ka mlađoj populaciji koja u dosta većoj mjeri koristi mobilni telefon, te da je „Glava gore“ ključni slogan kampanje čiji je cilj – sačuvati živote i zdravlje sudionika u prometu.

PR tekst