Na prepunom Trgu u Čapljini otvoren Advent 2022.

Na Trgu kralja Tomislava u Čapljini otvorena je manifestacija ”Advent u Čapljini” pred velikim brojem gostiju.

Svečano otvaranje trebalo je biti upriličeno u petak, 16. prosinca, no zbog olujnog nevremena i kiše koja je pogodila područje Hercegovine.

Program je započeo nastupom mažoretkinja i Puhačkog orkestra HKUD ”Seljačka sloga Trebižat”.

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić otvorio je čapljinski Advent i poželio je svima da uživaju u bogatom programu ovogodišnjeg Adventa.

Htio bih pozdraviti sve prisutne danas ovdje u Čapljini, kako vrijedne ruke u kućicama tako i sve goste koji su došli i stižu u Čapljinu. Drago mi je da se i ove godine organizira Advent u Čapljini i da polako prelazi u tradiciju. Iskoristio bih priliku i čestitao svima nadolazeće blagdane Božića i Nove godine, kazao je Vidić.

Kućice na Trgu kralja Tomislava bit će postavljene do 21. prosinca, a u njima možete kušati razne slane i slatke slastice, kao i razna pića.

Već drugu godinu za redom kuhamo na Adventu u Čapljini i moram priznati da uživamo u tome. Ove godine kiša je pomjerila Advent za jedan dan, ali danas nam je tu sunce i jako je toplo, za razliku od prošle godine. U našoj ponudi gosti će moći uživati u burgerima, vaflima, trganoj svinjetini, tortiljama, kuhanom vinu i bogatoj ponudi koju ipak nećemo otkriti do kraja, kazao nam je Bojan iz kućice ”Kod Ilinke&Chabe”.

Građani će i ove godine moći uživati u hrani i kuhanom vinu, a organizator se pobrinuo za bogat glazbeni program.

Također, tu su i kreativci koji su izložili svoje rukotvorine i umjetnine, a koje možete kupiti po povoljnim cijenama.

Foto: HERCEGOVINA24

Tekst: jabuka.tv