Na Plitvicama počela 20. jubilarna PRO PR konferencija

Pod programskim motom: „Zeleni odnosi s javnošću, zelene odgovornosti“, u četvrtak je na Plitvičkim jezerima, u hotelu Jezero, započela trodnevna međunarodna konferencija za odnose s javnošću.

Više od 200 sudionika iz 13 zemalja i 28 stručnjaka za odnose s javnošću koji će govoriti kroz 17 predavanja i 2 panela dio su ovogodišnje 20. jubilarne PRO PR konferencije.

“Profesija odnosa s javnošću doživjela je digitalnu operativnu transformaciju u posljednjih 10 godina, a sada se našla u novoj ulozi, u ulozi jednog od “čuvara” planeta Zemlje. Svaka korporacija, institucija, događaj, svaki pojedinac trebao bi imati veću odgovornost prema zelenoj komunikaciji, obrazovanju i implementaciji. Mi, stručnjaci za odnose s javnošću, morat ćemo svojim savjetima projektima utjecati i približiti važnost zelene odgovornosti”, rekao je na otvaranju predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić.

Konferenciju prate 22 predstavnika medijske kuće iz regije, a neki od predavača su: Martin Nesirky, direktor Službe za informiranje Ujedinjenih naroda iz Austrije, Khaled AlShehhi, izvršni direktor marketinga i komunikacija u vladinim medijima Ured, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mai Anh Le, regionalni menadžer za Global PR Hub iz Vijetnama, John Shield, direktor komunikacija BBC-ja iz Ujedinjenog Kraljevstva, Carlos Chaguaceda, direktor komunikacija Museo Nacional Del Prado iz Španjolske, kao i brojni domaći i regionalni stručnjaci.

Ovo je jedina konferencija koju podržava The Public Relations and Communications Association (PRCA). U sklopu PRO PR konferencije dobitnicima će se dodijeliti i PRO PR Globe Awards.

Foto: Hercegovina24