MUP: pregled proteklog vikenda, više prometnih nesreća

Proteklog vikenda (11-14.11.2022.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona registrirano je 15 prijava; na području Konjica 6, na području Mostara 6 i na području Čapljine 3.                

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su 3 prekršaja; na području Mostara 2 i na području Prozor-Rame 1.           

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 12 prometnih nesreća; na području Mostara 6, na području Čapljine 3, na području Konjica 2 i na području Čitluka 1.  Jedna je osoba smrtno stradala, dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede, jedna osoba lake tjelesne ozljede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 12.11.2022. godine u ul. Orašje u Konjicu slobode je lišen A.K. (1993) iz Konjica, zbog osnovane sumnje da se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prodajom opojnih droga. Po naredbi Općinskog suda Konjic djelatnici Odjela krim. policije PU Konjic i patrola policije PS Konjic izvršili su pretres stana koji A.K. koristi. Tom prilikom pronađeno je i uz potvrdu izuzeto; jedna pvc vrećica sa zeljastom tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedna pvc vrećica sa tragovima praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu speed i jedan zvučnik koji potječe iz KD „Teška krađa“. Urađena kriminalistička obrada.
  • 12.11.2022. godine, oko 21,00 sati, dogodila se prometna nesreća na magistralnoj cesti M17, u mjestu Kruševo, u kojoj su sudjelovali M.Ć. (1967) s vozilom marke Peugeot, K.M. (1999) s vozilom marke Mercedes i domaća životinja konj, vlasništvo Ć.Ž. U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradala vozačica M.Ć., a od posljedica udara smrtno je stradao i konj. Na lice mjesta pozvani su vatrogasci i Hitna pomoć. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid, te poduzete sve potrebne mjere.
  • 12.11.2022. godine, u 03,15 sati, dogodila se prometna nesreća u ul. Dubrovačka u Mostaru u kojoj su sudjelovali A.Đ. (1987) s vozilom marke Peugeot i pješaci M.D. (1987) i J.V. (1986), državljani Republike Hrvatske. Teže tjelesne ozljede zadobio je M.D., dok je J.V. zadobio lakše tjelesne ozljede. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid, te poduzete sve potrebne mjere.