Mise polnoćke u svim hercegovačkim župama; polnoćku u katedrali predvodio biskup Palić

MOSTAR, 25. prosinca (FENA) – U povodu katoličkog blagdana Božića svetu misu polnoćku u mostarskoj katedrali služio je mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko- mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić.(Foto FENA/Mario Obrdalj)

Mise polnoćke služene su u svim hercegovačkim župama, u svim crkvama u Mostaru, među ostalima u franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla te katedrali Marije Majke Crkve u kojoj je misno slavlje predvodio biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić. Biskup je u propovijedi istaknuo kako Božić otklanja tamu ratova poput onoga u Ukrajini i daje novu perspektivu življenja.

„Živimo u svijetu duboke tame“, upozorio je u mostarskoj prvostolnici biskup Palić dodajući kako je jedino mali Božić može promijeniti. Kazao je kako se širom svijeta događaju ratovi navodeći kako je jedan od njih i onaj u Ukrajini.

„Ne znamo što nam je činiti. Očajnički želimo čuti dobre vijesti“, istaknuo je mostarsko-duvanjski biskup dodajući kako su nasuprot tome božićne ‘jaslice tame ispunjene svjetlom života’.

„Dijete u jaslama je znak nama da Bogu ništa nije nemoguće. Od božićnih jaslica nitko nije otišao razočaran. Kristove jaslice nikada ne razočaraju“, istaknuo je biskup Palić.

Misu u sarajevskoj katedrali Srca Isusova je predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata mons. Tomo Vukšić, a u franjevačkoj crkvi sv.Petra i Pavla u Mostaru provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM fra Jozo Grbeš.

Hercegovina 24, Foto: Fena