Milanović o komentaru da je “fašist koji glumi demokrata”: Kakvi glupani

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jučer je u Požegi tokom polaganja zakletve 36. naraštaja vojnika na dobrovoljnom vojnom osposobljavanju, govorio o BiH i tome kako ga pojedinci karakteriziraju.

Milanović je naglasio kako je prekjučer razbijen spomenik hrvatskim vojnicima iz Vukovara koji su došli u BiH “boriti se za slobodu”.

“Na Kupresu ih je desetak poginulo. Bio sam tamo slučajno. Taj spomenik je neko razbio jer je pored ceste u pustopoljini. Baš me zanima ko je razbio. Nekako mi se čini da nisu Srbi sa kojima se tada ratovalo tamo. Neka počinitelji strepe. Mi ljude ne ubijamo, ali neka se znoje, stići će ih ruka pravde. To je kukavički, ciganski, ne Romski, ciganski”, kazao je Milanović.

Hrvatski predsjednik komentirao je i odgovor organizacije Majke Srebrenice na njegovu tvrdnju da ih “instrumentalizira Sarajevo” te da je laž da on negira genocid.

“Nekome ko se politički trošio za manjine, pa i za Bošnjake napisati, ali opet nedovoljno pismeno i artikulirano, da sam ja fašist koji glumi demokrata. Kakav je to jezik? Bošnjački i hrvatski jezik su jako srodni, kao i hrvatski i srpski. To su vrlo bliski standardi. Dakle fašist koji glumi demokrata, očito sam uspješan u tome. Briljiram. Kakvi glupani”, poručio je Milanović.