LISA PRŠUT

Lisa Hercegovački pršut jedini je pršut sušeni na prirodni način sa zrenjem od 12-18 mjeseci. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu naši proizvodi su prepoznatljivi originalnog mirisa i okusa koji oduševljavaju i najzahtjevnija nepca. Tradicija i kvalitet svih Lisa proizvoda glavni su moto kojim se vodimo prilikom proizvodnje. To znači da smo uspjeli tradicionalnu recepturu spojiti sa modernom tehnologijom i tako dobiti jedan od najprepoznatljivijih proizvoda Hercegovine. Vrijeme ovdje igra ključnu ulogu te smo ponosni što svojim proizvodima možemo priuštiti prirodno zrenje i tako kupcima isporučiti samo najkvalitetnije komade.

Pršut je velika delicija i vrlo je bitno konzumirati ga ispravno on se može narezivati ručno i mašinom za rezanje. Najbolje je kada se pršut reže ručno jer onda on zadržava svoj okus i miris. Pršut je osjetljiv, a s dobrim nožem i potezima koji su spori on se ne zagrijava. Najbolje ga je rezati ispod jednog milimetra jer je tada najsočniji i topi se u ustima. Odlično se slaže sa voćem kao što je dinja, smokva i grožđe, a pored narezanog može se koristiti i kao dodatak jelima gdje će obogatiti svaki okus.

Pored raznih vrsta pršuta u paleti naših proizvoda može se pronaći i Hercegovački špek na koji smo posebno ponosni, ali i mesne prerađevine poput salama i kobasica koje su pripremljene sa posebnom pozornošću.

Zahvaljujući predanom radu, LISA je jedan od najvećih brendova suhomesnatih proizvoda u Bosni i Hercegovini. Od osnivanja do danas težimo proizvodima vrhunskog kvaliteta koje stvaramo kroz tradicionalne recepture, prirode sastojke i vrhunsku tehnologiju.

Veliku pažnju posvećujemo unapređenju i modernizaciji proizvodnog procesa. Novim tehnologijama u proizvodnji, kao i proširenju asortimana suhomesnatih proizvoda zadovoljavamo potrebe suvremenih potrošača.

Nakon godina iskustva, rada i unapređenja došli smo u poziciju da su naši proizvodi neizostavni dio svakog gurmanskog obroka. Bilo da se radi o Vašem doručku ili o ekskluzivnoj večeri, pronaći ćete nešto iz našeg asortimana.