Ledeni park na Tomislavcu – čarolija koja oduševljava (FOTO/VIDEO)

I ove je godine jedan od simbola Adventa u Zagrebu – Ledeni park, veliko klizalište na Trgu kralja Tomislava. Ono je, s ledenom površinom od 1529 četvornih metara, jedno od najvećih mobilnih klizališta na otvorenom u ovom dijelu Europe.

Ledeni se park po prvi put pojavio na zagrebačkom Adventu 2014., a budući da je ovogodišnja manifestacija s ekološkim predznakom, i Ledeni park zauzima nešto manje zelene površine nego prije. Također, voda koja se upotrebljava za stvaranje leda se reciklira, pa je tako i manja potrošnja el. energije. Paljenje lampica počinje pola sata kasnije, a gase se – pola sata ranije.

Klizalište je smješteno na južnoj strani Tomislavca, a ledene se staze protežu prema sjeveru. Cijelo je pročelje Umjetničkog paviljona prekrasno osvijetljeno, a dodatnu čaroliju blagdanskom ugođaju daju krošnje lipa bogato ukrašene lampicama.

Stignete još osjetiti čaroliju Ledenog parka, usput uživati u gastro delicijama i dobroj glazbi, te sve dobro promotriti s – Ledenog vidikovca, odakle cijelo klizalište i trg imate – kao na dlanu.

Naša ekipa prošetala je Tomislavcem, a najzanimljivije trenutke pogledajte na našim fotografijama.

Tekst i foto: Hercegovina 24