KRAMARIĆ U ŠPICI Ovo je sastav Hrvatske protiv Turske

Kako donosi Večernji list, isprva se činilo da će špica biti debitant Musa, međutim izbornik je odustao od te namjere, pa bi ulogu središnjega napadača trebao preuzeti Andrej Kramarić, dok bi na njegovo donedavno mjesto na desnom boku trebao uskočiti Mario Pašalić.

Kad je hrvatska nogometna reprezentacija posljednji put gostovala u Turskoj, 2017. godine u Eskisehiru, u njezinu sastavu bili su Domagoj Vida, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Ivan Perišić, s klupe je ušao Andrej Kramarić, a s nje nisu bili aktivirani Dominik Livaković i Mario Pašalić. Svi s ovoga popisa, izuzev Vide, trebali bi danas nastupiti u Bursi.

U Bursi je prvo Dalićevo opredjeljenje učvrstiti obranu, pa će ova utakmica biti nova prilika za afirmaciju desnoga braniča Josipa Stanišića, specijaliziranoga za obrambene zadaće. Josip je primjerice sjajno odradio posljednju bitku Svjetskog prvenstva, protiv Marokanaca u Dohi, i time je kupio izbornikovo povjerenje. Prema informacijama iz tabora vatrenih u Burski, stručni stožer razmišlja čak i o uvrštavanju Borne Barišića u prvih 11, također zbog njegovih defenzivnih kvaliteta. Tako bi Hrvatska u Bursi mogla nastupiti s novim parom braniča u odnosu na utakmicu s Velšanima; Stanišić i Barišić umjesto Juranovića i Sose. Kad je hrvatska nogometna reprezentacija posljednji put gostovala u Turskoj, 2017. godine u Eskisehiru, u njezinu sastavu bili su Domagoj Vida, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Ivan Perišić, s klupe je ušao Andrej Kramarić, a s nje nisu bili aktivirani Dominik Livaković i Mario Pašalić. Svi s ovoga popisa, izuzev Vide, trebali bi danas nastupiti u Bursi.
Isprva se činilo kako je Petar Musa možda kandidat za prvu špicu, ali saznajemo kako je Dalić najvjerojatnije odustao od te namjere, pa bi ulogu središnjega napadača trebao preuzeti Andrej Kramarić, dok bi na njegovo donedavno mjesto na desnom boku trebao uskočiti Mario Pašalić. Izbornik i tu vodi računa o obrambenim navikama svojih igrača, a sjetit ćemo se kako je Pašalić – tada u tandemu s Juranovićem – na Svjetskom prvenstvu sjajno odradio posao kroteći munjevitoga Brazilca Viniciusa Juniora. Uglavnom, Hrvatska će u Bursi potpuno promijeniti ruho u odnosu na utakmicu s Velašanima u Splitu. Iako je Dalić i na press konferenciji ponovio kako mu je momčad u Splitu igrala dobro i da nije imao značajnijih primjedbi.

U dvomilijunskoj Bursi (šire područje grada ima više od tri milijuna stanovnika) očekuje oko 600-700 hrvatskih navijača, na impresivnom stadionu Bursa Büyuksehir, kapaciteta gotovo 44.000 mjesta. Stadion je nosio ime Timsah Arena ili u prijevodu Krokodilska arena. Krokodil je simbol ovdašnjeg trećeligaša Bursaspora, a navijači toga kluba, koji je 2010. čak bio prvak i sudionik Lige prvaka, spadaju među najžešće i najvatrenije u Turskoj. Ulaznice za ovu utakmicu mogle su se nabaviti i po pet eura, pa su neki od naših navijača spojili ovo gostovanje s turističkim razgledavanjem Istanbula.

Od Istanbula do Burse prometuje i brod, dok vožnja autocestom traje maksimalno dva sata. Zračna luka u Bursi nije otvorena za međunarodne letove, a naša reprezentacija ovdje je doputovala čarter-letom iz Splita.