Konaković “opleo” po Komšiću: “Narodu nudite strah i konflikte, dosta vas je!”

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković na Facebooku je komentirao govor protuustavnog i protuhrvatskog člana kolektivnog šefa države Željka Komšića održanog u sarajevskoj Vijećnici u povodu Dana neovisnosti, u kojemu je napao međunarodnu zajednicu, susjedne zemlje i “unutarnje neprijatelje”.

Iako ga nije spomenuo imenom, Konaković se očito referirao na njega, ali i ostale “komšiće”. Evo što je lider NIP-a napisao na svom Facebook profilu, osvrćući se na, kako je naveo, “populističke govore političkih lidera”.
“A što vam je plan? Imate li za ovu državu i ljude u njoj bilo kakav plan? Znamo što nećete, znamo što ne date, ima li nešto da hoćete i da znate kako ćete? Važni datumi iz bogate povijesti naše domovine idealna su prilika za jake populističke poruke političkih lidera. Zvone i čuju se jače.
Ove godine, kao nikad dosad, upućene stvarnim i zamišljenim protivnicima naše domovine.
Strancima koji su protiv nas, svima redom. Amerikancima u kaubojskim čizmama, visokom predstavniku koji nas mrzi na nacionalnoj osnovi, raznim palmerima, escobarima koji su izlobirani od Beograda, delegaciji EU-a koja radi protiv nas, svim stranim mešetarima oženjenim iz Srbije koji po direktivi svojih žena rade protiv nas, veleposlanstvima koja nam ne žele dobro, svima koji bi da donose odluke, glasno se poručuje da se ne miješaju u unutrašnje stvari u BiH! Ugrožavate suverenitet jedine nam domovine!
Tko razgovara s njim – izdajnik!
Odjekuju ove i slične poruke, nikad jasnije i nikad glasnije.
Ne miješajte se! Ni slučajno da se u rasprave o EU putu miješaju ovi iz EU-a, ni slučajno da se u naš trasirani NATO put miješa onaj koji je propisao pravila za taj put. Snažne poruke šalju i unutrašnjim neprijateljima. S takvim nema pregovora, razgovora, dogovora!
Tko se drzne s njima razgovarati, izdajnik je!

S komšijama i susjedima nikako! Nema miješanja u naše unutarnje odnose. Sami ćemo rješavati, al’ nećemo se sastajati i razgovarati! Jer tko se sastaje i razgovara – izdajnik je! Ne poštuju BiH, negiraju suverenitet, imaju secesionističke težnje, nema s njima razgovora!
Što vam je, ljudi, plan?
Ne damo strancima da se miješaju, s domaćim političkim akterima ne smije se razgovarati, a ni slučajno, ne daj Bože, oko bilo čega dogovarati.
Kako usvajati zakone iz 14 prioriteta i svih drugih prioriteta? Kako usvajati veći proračun za institucije BiH? Kako napraviti reforme poreznog sustava koji slama naše gospodarstvo, kako napraviti reforme u zdravstvu, obrazovanju? Kako iskoristiti energentske potencijale naše zemlje, danas, kad je struja zlata vrijedna? Kako dovesti investitore u zemlju konflikta? Kako generalno popraviti poslovni ambijent? Tko će i u kojem parlamentu u BiH ovakve zakone izglasati?
Kako u zemlji populizma koju mrze stranci mnogo, a domaći neprijatelji još više, zadržati pametne, mlade ljude? Imamo li u ovom surovom, nepravednom svijetu barem jednog prijatelja, snažnog, utjecajnog, da našoj zemlji u bilo čemu pomogne? Ako nemamo, zašto nemamo? Kako ste uspjeli od zemlje koju je volio i Istok i Zapad, napraviti zemlju koju ne voli ni Istok ni Zapad?

Svoje populističke poruke okačite mačkama o rep, zbog vas takvih iz ove zemlje nestane godišnje jedan veliki grad ljudi. Upeglali ste fotelje godinama, iz mandata u mandat ponavljate mantru o stvarnim i zamišljenim protivnicima, ovom narodu nudite strahove i konflikte od kojih nas, navodno, vi branite.
Beskonačnim populizmom koji vaša armija plaćenika raznosi u režimskim medijima, Twitterom, Facebookom, ubijate nadu, ne nudite rješenja, umarate mozak svih normalnih Bosanaca i Hercegovaca.
Imate li bilo kakav plan? Ako nemate, a znam da nemate, dosta vas je!”


Hercegovački portal