Izvještaj MUP-a HNŽ-a za protekli vikend

Za protekli vikend (u razdoblju od 4. – 7. 11. 2022.godine) iz područja sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, registrirano je šest prijava i to: na području Mostara 2, na području Jablanice 1, na području Rame 1 i na području Konjica 2.

Iz područja javnog reda i mira registrirana su 2 slučaja i to: na području Mostara 1 i na području Čapljine 1.

Iz područja sigurnosti prometa  registrirane su 24  prometne nezgode i to: na području Mostara 13, na području Rame 1, na području Konjica 1, na području Čitluka 3, na području Čapljine 2, na području Jablanice 1, na području Konjica 2  i na području Stoca 1 u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, šest osoba lakše, dok je jedna osoba zadobila ozljede neutvrđenog stupnja.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 4. 11. 2022. godine u 12.40 sati PU Konjic je obaviještena od strane Doma zdravlja Konjic da se u njihovu ustanovu javio F.N. (2001.) koji je zadobio ozljede od osoba koje su njemu poznate. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije, obavili razgovor sa oštećenim koji im je tom prilikom izjavio da ga je Ć. N. (1988.) vozilom odvezao u objekt „Bazeni“ u Ul. Luka u Konjic, gdje ga je dočekao D. E.(1987). Po ulasku u objekt, oštećenom F. N. vežu ruke, ispituju ga zbog navodne krađe ležaljki s bazena te udaraju ga po cijelom tijelu, a onda zatvaraju u šaht za vodu i sve to snimaju mobilnim telefonom. Nakon što su ga izvadili iz šahta za vodu, oštećeni je iskoristio pogodan trenutak i pobjegao s lica mjesta. Policija je odmah pronašla D.E. i lišila ga slobode, dok se za osobom Ć. N. još traga. O svemu je upoznat Odjel krim. policije.
  • U noći 4./5.11.2022.godine u 4.30 sati, PU Mostar je obaviještena da je izvršena provala u objekt „BINGO“ u Sutini. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije i utvrdili da su oštećena dvoja klizna vrata na ulazu u objekt te da su počinitelji pobjegli s lica mjesta koristeći vozilo. O svemu su odmah upoznate policijske patrole na terenu koje su na lokalitetu Vrapčića pronašle korišteno vozilo „VW Passat“ , reg. oznaka Hrvatske. Vozilo je prevezeno u krug PU Mostar radi vještačenja te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja ovog kaznenog djela.
  • U noći 6./7. 11. 2022.godine u 3.30 sati PS Jablanica je obaviještena da u garaži zgrade u Ul. zlatnih ljiljana gori vozilo „Renault Clio“ , vl. V. J. iz Jablanice. Lice mjesta osigurano do dolaska ekipe za očevid.