Istraga u slučaju pogibije obitelji Krstić iz Mostara još traje

Preživjela je jedna članica četvoročlane obitelji Krstić, nakon prometne nesreće koja se dogodila u rujnu u naselju Buna kod Mostara. Što je do danas uradilo Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije pokušao je doznati BHRT.

Odgovor institucija na pitanje: “Postoji li sumnja da su tri člana obitelji Krstić stradala zbog neodgovornosti drugih sudionika u prometu?, do danas nisu dobili. Policijski izvještaj davno je dostavljen Tužiteljstvu HNŽ-a, koje već dva mjeseca radi na predmetu.

I dalje poduzimamo sve zakonom propisane mjere i radnje, te su provedena sva naložena vještačenja. Također, saslušani su svjedoci-sudionici prometne nesreće, te je u tijeku analiza prikupljene dokumentacije, dostavljene uz policijski izvještaj, kao i nalaza provedenih vještačenja. Planirano je saslušanje još određenih svjedoka koji mogu dati korisne informacije o ovom tragičnom događaju, naveli su iz Tužiteljstva.

Tužiteljstva i sudovi u ovakvim slučajevima moraju hitno reagirati, upozorava odvjetnica Nada Dalipagić, uz napomenu da tužitelji ipak imaju puno posla zbog obdukcije, vještačenja, saslušanja svjedoka, te prikupljanja fotodokumentacije i ostalih dokaza.

Ako skupi dovoljno podataka, naravno, ustat će s optužnicom kod nadležnom suda. Činjenica je kada optužnica dođe do suda, tada i obrana ima pravo na provođenje svojih dokaza, rekla je za BHRT odvjetnica Dalipagić.

Prema riječima sudskog vještaka za promet Ramiza Tire, do prometnih nesreća poput ove dolazi uslijed prekomjernog konzumiranja alkohola i droga te velikog prekoračenja brzine.