HT Eronet podržao konferenciju MoStart

Kao jedan od sponzora, HT ERONET sudjeluje na prvoj Konferenciji o digitalnoj transformaciji u obrazovanju i primjenama umjetne inteligencije pod nazivom MoStart. Trodnevna konferencija okuplja stručnjake iz devet zemalja koji će razmijeniti svoja znanja i iskustva o procesu digitalizacije.

Uime HT ERONET-a prisutne je pozdravio član Uprave, izvršni direktor za marketing i prodaju, Tomislav Ruk.

„HT ERONET, kao tehnološka tvrtka koja aktivno surađuje s akademskom zajednicom, posebno sa Sveučilištem u Mostaru, uvijek prati moderne trendove poslovanja i prilagođava svoje poslovanje i poslovnu etiku. Mi zapravo kažemo: stvaramo budućnost danas. Rezultate naših internih istraživanja o potrebama korisnika usklađujemo s razvojem umjetne inteligencije, pa trenutno razvijamo mobilnu aplikaciju za korisnike, koja će, u svakom pogledu, nastojati brzo odgovoriti na njihove potrebe, uz kvalitetno i suvremeno korisničko iskustvo. Umjetna inteligencija je trenutno jedan od najvećih, ako ne i najveći, izazov i prilika u obrazovanju, tehnologiji, poslovanju općenito i drugim sferama života, kao u školstvu i području obrazovanja. Moramo brzo reagirati, kako bismo se što skorije prilagodili, odgovorili izazovima i prepoznali prilike.

Vjerujemo kako će, sa svakim novim modelom i većom količinom relevantnih i ažurnih podataka, potrebni odgovori umjetne inteligencije biti barem jednako dobri kao i ishodi on-site radionica i sastanaka, te će utjecaj na redukciju potrebnog vremena i ubrzanje time-to-market telekom proizvoda biti drastično poboljšani. Najbolji primjer kako smo sposobni brzo i adekvatno reagirati dogodio se u vrijeme pandemije koronavirusa, kada smo, u rekordnom roku, u suradnji sa SUM-om, osmislili i pokrenuli platformu digitalne nastave. Jedan takav neočekivan i nepredviđen događaj nam je zapravo pokazao da je digitalna transformacija moguća i primjenjiva, ako situacija nalaže. Učimo u hodu i stvari se razvijaju.“

Inače, prvoga dana konferencije održana je prezentacija i dodjela nagrada za najbolja rješenja učenika srednjih škola s Code Challenge Hackathona, projekta koji je podržao i HT ERONET.

PR tekst