HT Eronet i uz jubilarno 25. Mostarsko proljeće

Predsjednica Matice hrvatske Mostar akademkinja Ljerka Ostojić i član Predsjedništva Miro Petrović, posjetili su HT Eronet gdje su o predstojećoj jubilarnoj, 25. po redu, manifestaciji Mostarsko proljeće 2023. – XXV. dani Matice hrvatske Mostar, razgovarali s predsjednikom Uprave Vilimom Primorcem. Sastanku je nazočila i Misijana Brkić-Milinković, rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije.

Primorac, Ostojić, Petrović i Brkić-Milinković

Akademkinja Ostojić kazala je kako ovogodišnja jubilarna manifestacija počinje koncem travnja prigodnim svečanim programom na kojemu nas očekuje kratka retrospektiva svih dosadašnjih Proljeća. Tom prigodom  zahvalila je HT ERONET-u i predsjedniku Primorcu na potpori jednoj od najvećih i najznačajnijih kulturnih manifestacija Hrvata u BiH.

„Raduje nas da smo, na neki način, sve ovo vrijeme rasli s HT Eronetom i vaša nam je potpora veoma značajna. I ove smo godine planirali 20-ak programa; bit će tu nekoliko predstava, zanimljivih izložaba, s posebnim naglaskom na izložbe mladih hercegovačkih akademskih slikara, koncert ansambla LADO, književni susreti, dječji dan…“

Primorac je kazao da je ponosan upravo na činjenicu da je HT Eronet uz Maticu hrvatsku Mostar i njezinu manifestaciju od samih početaka te čestitao na, kako je kazao “velikih 25 godina”.

“Ne znam da je ijedna manifestacija Hrvata u BiH u kontinuitetu dva i pol desetljeća donijela toliko vrhunskih kulturnih programa, dovela toliko velikih umjetnika, kao što su to Dani Matice hrvatske. Od srca vam čestitam i ono što mogu kazati jest da će HT Eronet i dalje biti uz mostarsku Maticu i njezino Proljeće”.

Primorac, Ostojić i Petrović

Čelništvu Matice zaželio je uspjeh u organizaciji programa ovogodišnje manifestacije te daljnjem radu i promociji kulture hrvatskoga naroda.

Inače, Mostarsko proljeće počinje 27. travnja gala večeri u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, a traje do sredine lipnja.

PR TEKST