Herceg i Kordić zajedno čestitali božićne i novogodišnje blagdane

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, i dr. Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara, danas su u Hotelu Mostar priredili svečani božićno-novogodišnji prijam.

U pozdravnom govoru predsjednik Herceg istaknuo je kako ga ovakvi susreti raduju osobito jer je iza nas teško razdoblje pandemije koje je spriječilo ovakve susrete.

„Usudim se kazati kako je iza nas ono najteže vrijeme kada je u pitanju nesretna pandemija koja nas je spriječila na ovakav se način susresti kroz protekle dvije godine. Međutim, čovjek je zaista stijena, sposobna preživjeti iznimna vremena i velika iskušenja.

Za nas vjernike Božić je najradosniji katolički blagdan, blagdan vjerničkoga i obiteljskoga zajedništva, blagdan milosti i nade, bliskosti i razumijevanja. To potvrđuje i naše današnje prijateljevanje. Zato, na poseban način zahvaljujem vama, dragi prijatelji koji na drukčiji način slavite Boga, i vama koji se ne smatrate vjernicima. Svi ste vi danas ovdje kako biste s nama podijelili blagdansku radost i ove poruke zajedništva.

Dr, sc, Nevenko Herceg; “Godina na izmaku bila je izazovna, ali i uspješna!”

Godina na izmaku bila je izazovna, ali usudim se kazati i uspješna zahvaljujući našemu zajedničkom i timskom radu, zahvaljujući razumijevanju, spremnosti na kompromise i neupitnom međusobnom poštivanju. Naravno, kao i svaki tim, imali smo dobrih i manje dobrih dana, ali smo u konačnici uvijek izvukli ono najbolje što se u danim okolnostima moglo, ono najbolje za zajednicu koju predstavljamo i za koju radimo.

Dopustite mi, stoga, kolegama ministrima, kao i svojim suradnicima koji marljivo i uspješno rade, zahvaliti na uloženomu trudu i našim zajedničkim postignućima.

Na osobit način pozdravljam novoizabrane zastupnice i zastupnike u Skupštini HNŽ-a. Želim im uspješan rad, uvjeren u to kako će sve njihove aktivnosti uvijek biti na dobrobit svakoga žitelja naše županije.

Želim istaknuti i dobru suradnju koju smo imali i imamo sa svim jedinicama lokalne samouprave, a brojni projekti koje smo zajedno realizirali od Konjica i Rame do Neuma i Ravnoga najbolja su potvrda kako smo uistinu Vlada cijele naše županije.

Herceg: “Vjerujem kako će put suradnje između županije i Grada Mostara biti nastavljen!”

Uostalom, i ovo tradicionalno prijateljstvo koje njegujemo s vlastima našega administrativnog sjedišta, ovaj naš tradicionalni zajednički domjenak, kao i potpora koju pružamo Gradu Mostaru, svjedoči o tomu putu i tim nastojanjima. Duboko vjerujem kako će put suradnje koji smo u ovih osam godina uspostavili biti nastavljen bez obzira na to tko će biti na ovoj ili na nekim drugim dužnostima.

Nesporna je činjenica, a to govore svi relevantni pokazatelji, kako je naša županija jedna od uspješnih u FBiH. O tomu svjedoče ključni strateški dokumenti, projekti koje realiziramo te potpore u svim područjima. To smo uspjeli postići i unatoč svim iskušenjima i izazovima s kojima smo bili suočeni. A nije ih bilo malo i nisu bili lagani…

Dragi prijatelji, u dobroj vjeri kako će nas blagdan Božića i svi blagdani koji su pred nama, dodatno osnažiti, u osobno i u ime svojih suradnika svima vama želim sretnu i uspješnu Novu godinu.

Nama koji smo u iščekivanju najradosnijega katoličkog blagdana, želim čestit i blagoslovljen Božić tradicionalnim riječima: Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo!“ kazao je predsjednik Herceg.

Gradonačelnik dr. Mario Kordić zaželio je sretne predstojeće blagdane i novu 2023. godinu

Gradonačelnik Mario Kordić istaknuo je zadovoljstvo postignutim rezultatima u prethodnom razdoblju i zahvalio svima onima koji su sudjelovali u kreiranju istih te zaželio čestit i blagoslovljen Božić svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, kao i sretnu i uspješnu novu godinu.

Hercegovina 24; Tekst i foto: Vlada HNŽ-a/Grad Mostar