Gradonačelnik Tomašević ljut, sada ipak odustaje od stadiona?

Zanimljiv je tajming izazivanja sukoba, kada su sve oči uprte u Vatrene koji se bore za ulazak u finale SP, a svima su puna usta Hrvatstva.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zdravko Mamić jučer se vratio u Maksimir. I pokazao kako nakon dvije-tri godine opet preuzima konce u Dinamu. Da, Zdravko Mamić posljednjih godina doista nije bio glavni čovjek u Maksimirskoj 128, njegov je utjecaj kopnio iz dana u dan, no onda je dobro osmišljenim napadom na jučerašnjoj redovnoj Skupštini “pomeo” svog glavnog suparnika Krešimira Antolića.

Na Skupštini Dinama pojavilo se 67 skupštinara, od kojih je većina u Maksimir stigla s jednim ciljem – srušiti Krešimira Antolića. Jedan od tri člana Uprave kluba (uz Vlatku Peras i Amru Peternel) posljednjih godina polako je preuzeo sve konce u Dinamu, postao najvažnija osoba u klubu, a to se nije svidjelo Mamiću, kako piše portal 24 sata.

Skupštinari su tako na dnevni red Skupštine donijeli točku prema kojoj se krenulo izglasati nepovjerenje Krešimiru Antoliću kao članu Uprave kluba. I čak 40 skupštinara mu je okrenulo leđa, njih deset je bilo za Antolića, dok ih je 10 bilo suzdržano. Kako saznaje portal 24 sata.hr, za nepovjerenje Antolića bilo je i 20-tak ljudi koji danas svakodnevno rade u klubu, pa i neki njegovi najbliži suradnici poput tajnice koja s njim sjedi u uredu.

  • Nikada nisam svjedočio nečemu ovakvom, samo što se nisu i pištolji vadili – rekao je za portal 24sata.hr ispred Johanna Francka jučer jedan od Dinamovih skupštinara.

I dok je na Skupštini kluba vladao kaos, Dinamo je u centru Zagreba organizirao Božićni party na kojem se pio šampanjac. Naravno, ni zabava u Johannu Francku nije bila idilična, taj je party bio promašaj, društvo se već prije ponoći sasvim razišlo. A nekada se sa takvih partyja nije doma išlo do jutra.

Na Skupštini koja je trajala više od tri sata bilo je puno verbalnih prepucavanja dviju “zaraćenih strana”, raznih svađi i svakakvih dobacivanja. A kada je Krešimir Antolić od skupštinara zatražio razlog zbog kojeg mu daju otkaz, Zdravkov brat Stojko Mamić glasno je dobacio:

  • Nepoželjan si!

Dio skupštinara koji su tražili “pad Antolića” verbalno je napadao one koji su ga podržavali, a Antoliću se među ostaloga zamjeralo osnivanje Plavog kornera (dvije kućice ispod zapadne tribine na kojoj se prodaje hrana i piće), kao i dovođenje brata (postao glavni kuhar) u Dinamo. Sada je na redu Izvršni odbor koji bi jako brzo trebao samo potvrditi odluku Skupštine kluba, pa Antolića i službeno maknuti iz Dinama.

U cijeloj priči bitne su još dvije stavke, kako će na posljednje događaje iz Maksimira reagirati navijači, pa i kako će se sve odraziti na temu stadiona. Dinamo je posljednjih mjeseci imao dobru atmosferu na tribinama, Bad Blue Boysi su maksimalno podržavali igrače, a scene sa Stamford Bridgea pamti cijeli nogometni svijet. Kako će biti dalje, hoće li navijači i dalje ostati svim silama uz igrače – teško je predvidjeti.

A portal 24sata.hr, saznaje kako je, zbog svih događaja sa Skupštine, “poludio” i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. Naime, politički vrh nema namjeru pomagati u gradnji Dinamovog stadiona dok klubom “vedri i oblači” stara garnitura. Tomislav Tomašević je već odradio nekoliko sastanaka s Krešimirom Antolićem oko gradnje novog stadiona, ali sada bi se i ta priča mogla vratiti na “stand by”.

U Maksimiru očito nikada nije dosadno. Na Božićni party jučer su stigle i Vlatka Peras i Amra Peternel, ali Krešimira Antolića nije bilo u Johannu Francku. On je svoj poraz doživio prilično teško, bio je to velik udarac za neslužbeno prvog čovjeka kluba koji je zadnjih mjeseci iz Dinama micao ljude koji “ne plešu” po njegovim notama.

U Dinamu će i dalje vladati borba za prevlast, Mamić je sada puno bliži vrhu, a vidjet ćemo tko će postati njegova “osoba od povjerenja”. I hoće li u klubu sada krenuti “odmazda”. Hoće li skupštinari koji su podržali Antolića ili u ovom slučaju bili suzdržani još dugo biti dio Dinama. Sve je moguće, a Ante Čačić sutra bi trebao s momčadi započeti pripreme za proljetni dio sezone, piše 24sata.hr