FOTO: Održana je 8. manifestacija “Raštika u Naroni”

Foto: MetkovićNet

Naronski trg je opet bio prepun nakon dvije godine pauze. Održana je 8. manifestacija “Raštika u Naroni”. Poznati miris ponovo je okupirao Naronski trg, a naši natjecatelji su se kao i svake godine potrudili da se svi gosti lijepo usluže i ugoste. Ocjene stručnog žirija i žiri natjecatelja odabrao je najbolju raštiku. Ove godine titulu najbolje raštike osvojila je ekipa KAKO BILO. Drugo mjesto pripalo je VINARIJI VERAJA, te treće ŠPORTSKOJ UDRUZI “SVETI STAŠ”. Nagradu za opći dojam osvojili su Gamborčići.

Stručni žiri za najbolju raštiku odabrao je VINARIJU VERAJA, drugo mjesto UDRUGA RIBARSKA NOĆ PLOČE i treće PLAVA KAMENICA-MESNICA BEGIĆ. Veliko hvala stručnom žiriju kojeg je predvodila gospođa Dana Paponja, a kojeg su činili Mijo Ćelić, Hrvoje Jurišin, Vedran Petrić, Andrija Mijoč i Katija Oršulić Žderić.
Posjetitelji su imali priliku posjetiti i drugi dio izložbe “MJEŠTANI VIDA I PRUDA U DOMOVINSKOM RATU”,a Društvo prijatelja Hajduka Metković je organizirao upis članova u Hajduk. Za naše najmlađe bio je organiziran kutak za igru i crtanje. Raštika u Naroni je i ove godine bila priključna globalnom projektu “RECI NE JEDNOKRATNOJ PLASTICI” te smo u tu svrhu koristili pribor za višekratnu upotrebu. Posebno hvala našim sponzorima koji su pripomogli u ovoj organizaciji, te svim onima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji za obitelj tragično preminulog Damira Ilića, našeg sumještanina i prijatelja. Najveće hvala našim posjetiteljima koji su u ovom velikom broju posjetili naš događaj, uveličali ga pjesmom i plesom. Vidimo se i iduće godine, na našem poznatom mjestu, uz dobru spizu i najveselije društvo u DOLINI NERETVE.

MetkovicNet/Hercegovina24