Evo koji bi sastav danas u 16 sati protiv Japana mogao izvesti Zlatko Dalić

Hrvatski nogometaši danas od 16 sati igraju dvoboj osmine finala svjetskog prvenstva protiv nezgodne momčadi Japana.

Mnogi se pitaju kako će izbornik Zlatko Dalić složiti momčad ? Za pretpostaviti je da će izvesti vrlo sličnu postavu kao protiv Kanade i Belgije. Međutim, zbog velikog pritiska pojedinih medija i raznih lobija posljednjih dana, vrlo lako je moguće da u vrhu napada umjesto Marka Livaje zaigra stasiti Bruno Petković. Izbornik se odupire , ali veliki je pritisak medija i pojedinih PR agencija koje plaćaju “trolovanje” na tu temu. Jedan od argumenata koji “guraju” Petkovića u prvi sastav je – da je jedna od njegovih prednosti to što je konstitucijom 12 centimetara viši od prosjeka japanske reprezentacije. Petković, kažu, može i zagraditi se, zadržati loptu i distribuirati je prema kolegama iz napada Perišiću i Kramariću. Kao argument koji se objavljuje na tim portalima i zagrebačkim tiskovinama kao što je Večernji list, je članak nekog panela nogometnih fanatika ,iz Engleske Premier League Panel – da je Bruno Petković ponudio puno više u 26 minuta nego Marko Livaja u ostatku utakmice protiv Belgije, samo ne znamo tko je preokrenuo utakmicu protiv Kanade. Dalje za Petkovića kažu da je on tehnički dotjeran igrač koji može zadržati loptu i pojava je u kaznenom prostoru. On je bljeđa verzija Girouda, a ima i pedigre u Ligi prvaka i Europa ligi. Dalić ga mora staviti u prvu momčad u nokaut-fazi.

Nije jasno otkad je postalo mjerodavno to što jedan portal iz Engleske kaže, tim više što ga uređuju navijači. Ali, obzirom da je pritisak prevelik, a gdje Livaji daju prednost samo par dalmatinskih portala i bivših igrača Hajduka teško da će istrčati. Vladimir Balić, bivši vratar, je na dalmatinskom portalu oslikao usporedbu njih dvojice kao usporedbu – Roberta Redforda i Vedrana Mlikote. Naravno, Livaja je Redford. Isprika Mlikoti. Žalosno je da mi kao daleko najmanja zemlja koja je prošla skupnu fazu, ni sada nismo u stanju premostiti razlike, Sjever -Jug, Dinamo – Hajduk već se po tom principu u ovako važnoj utakmici pokušavaju nametnuti pojedini igrači izborniku samo što su iz našeg dvorišta. Sjetimo se prošlog prvenstva i pritiska da igra Pivarić umjesto Strinića i “pljuvanja” ovoga za najmanju grešku. A koliko smo isprepleteni oslikava i to da nažalost Bruno od rođenja navija za Hajduk.

Bilo kako bilo, računajući na lobiranje i pritisak čaršije donosimo mogući sastav: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa (Barišić) – Brozović, Modrić, Kovačić – Kramarić, Perišić, Petković

Sretno Vatreni !