Evo gdje će biti Lidl u Sarajevu

Prema informacijama kojima N1 raspolaže, u Sarajevu su kupljene određene lokacije za maloprodajne objekte Lidla.

N1 nije dobio službenu potvrdu kompanije Lidl BH iz koje ne žele dati konkretne informacije o budućim poslovnim planovima.

Ono što smo uspjeli saznati iz same kompanije da su posvećeni razvoju i procesu uspostavljanja poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Informacije kojima N1 raspolaže su da je Lidl u Sarajevu već kupio zemljište za izgradnju objekta u Novom Gradu na lokalitetu Džemala Bijedića, odnosno dijelu koji pripada nekadašnjem Energoinvestu i gdje se sada gradi cesta koja spaja ovaj dio grada sa Ulicom Safeta Zajke i koridorom Vc.

Druga lokacija gdje će se u Sarajevu graditi Lidl i gdje je kupljeno zemljište je u Vogošći, a planovi ove kompanije su da svaka općina ima svoj Lidl.

Također, prema informacijama kojima N1 raspolaže nastavljene su aktivnosti na gradnji glavnog distributivnog centra Lidla kod Sarajeva. U njemu će se nalaziti i uprava kompanije za BiH.

Podsjećamo, službeno u tijeku se gradi Lidl u Bijeljini, gdje će, kako saznaje N1, biti također i centar za edukaciju uposlenika između Srbije i BiH.

Poslovna politika Lidla nalaže da se izgradi određeni broj objekata uvezanih u glavni distributivni centar i da svi budu otvoreni u isto vrijeme.

Neslužbene informacije kojima N1 raspolaže ukazuju da će otvaranje Lidla sačekati još nekoliko godina.