Dr. Čović izrazio sućut papi Franji u povodu smrti pape Benedikta XVI.

U povodu smrti pape emeritusa Benedikta XVI. brzojav sućuti papi Franji, poglavaru Katoličke crkve, uputio je zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović.

U brzojavu stoji:

“Vaša Svetosti,        

uime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine, kao zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i u svoje osobno ime, dopustite mi uputiti Vam izraze najiskrenije sućuti u povodu odlaska pape emeritusa Benedikta XVI.

Ovozemaljski život nas priprema za susret u vječnosti s Gospodinom, a papa Benedikt XVI. živio je upravo takvim životom, neumorno se zalažući za mir i razumijevanje među ljudima, u potpunosti predan služenju Bogu i čovjeku. Bio je grandiozna ličnost, moralni autoritet i živi svjetionik Kristov, koji je svojim poslanjem ostavio neizbrisiv trag.

Upućujući sa zahvalnošću molitve Bogu za život i djelo pokojnoga pape Benedikta XVI., molim Gospodina da u svome milosrđu primi dragoga papu darujući mu milost susreta s Kristom i vječni pokoj.

Uz najtoplije želje za Vašim dobrim zdravljem, primite, Vaša Svetosti, izraze mog najdubljeg poštovanja”, navodi se u sućuti dr. Čovića.

Hercegovina 24