Doživite zagrebački Festival svjetla

Zagreb juri ususret proljeću još jednim Festivalom svjetla, a u najljepšim su se bojama rascvjetale najpoznatije građevine Gornjeg i Donjeg grada. Tako je igra svjetla i boja na Trgu bana Jelačića nazvana The Spirit of Nature, Hrvatsko narodno kazalište zasjalo je pod geslom The Transformation, a Svjetlosne su vizure zaplesale po Staroj Vlaškoj…

“S veseljem ponovno izlazimo na ulice našeg grada i upijamo njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja iznova pokazuje da je proljeće – renesansa u nama i oko nas. Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture i ove će godine oživjeti popularne lokacije Gornjeg i Donjeg grada.

Festival svjetla Zagreb nisu samo čarobne svjetlosne instalacije, impresivno mapiranje, zaigrane animacije i raznobojni objekti, već dobre emocije, pozitivna energija i doček proljeća kojeg svi željno iščekujemo. Kroz pet dana festivala prepustili smo domaćim i inozemnim umjetnicima ulice, parkove, trgove, šetališta i građevine kao slikarsko platno i razigranu scenografiju za brojne oblike inovativne umjetnosti.

S početkom Festivala svjetla Zagreb pozivamo sve da dođu u naš grad i zajedno s nama dočekaju dolazak dužih i toplijih dana na spektakularan način. Ovogodišnji program spaja ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije. Prepustite se emocijama koje svjetlost budi u nama i pozdravite još jednom novi početak i novu nadu – proljeće!” stoji na službenim stranicama Festivala svjetla (www.festivalsvjetlazagreb.hr).

Uživajte u fotografijama koje nam je poslala naša čitateljica Anita Vlašić.

TEKST: Hercegovina 24/ FOTO: Anita Vlašić