Dom zdravlja Metković traži liječnika; evo kako ga planiraju privući u svoj grad

Foto: MetkovicNet

Dom zdravlja Metković raspisao je javni natječaj za liječnika obiteljske prakse na neodređeno puno radno vrijeme, a onome tko je spreman doći raditi u ovaj neretvanski grad, ova ustanova osigurat će smještaj.

  • Kad su u pitanju liječnici primarne zdravstvene zaštite, trenutačno imamo jednu zamjenu za odsutnu liječnicu, dok druga 1. svibnja odlazi u mirovinu. Dom zdravlja dužan je preuzeti ordinaciju. S obzirom na to da nije lako naći liječnika, ovaj smo put u oglasu naveli da ćemo osigurati smještaj. Dom zdravlja nema svoj stan nego smo spremni liječniku plaćati najam u privatnom smještaju, a Grad Metković će sudjelovati u sufinanciranju – kaže Vjekoslav Čuvalo, ravnatelj Doma zdravlja Metković.

Osim liječnika, metkovski dom zdravlja traži i medicinsku sestru, također na neodređeno puno radno vrijeme. Uvjeti su završena srednja medicinska škola, položen stručni ispit i odobrenje za samostalan rad, ali za ovo radno mjesto smještaj nije osiguran. Čuvalo kaže kako, za razliku od Dubrovnika i Splita, u Metkoviću nema deficita medicinskih sestara.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objave natječaja u Narodnim novinama.

MetkovicNet