DIV IZ ČITLUKA BLISTAO NA TERENU! POGLEDAJTE NEVJEROJATNE BROJKE UZ OSOBNI REKORD 

Los Angeles Clippersi u prvom su svom nastupu nove NBA sezone porazili Los Angeles Lakerse sa 103-97, a briljirao je Ivica Zubac. Hrvatski reprezentativac ubacio je 14 poena bez promašaja iz igre (6/6), a pritom je upisao i 17 skokova što mu je rekord karijere u NBA ligi.

Dosad je dva puta imao po 16 skokova na utakmici, a sada je probio i tu granicu. Velik posao odradio je i u obrani gdje je skupio čak pet blokada. Od njegovih suigrača, po 15 poena zabili su Paul George John Wall, dok je Kawhi Leonard zabio 14.

Lakersima je ovo bila druga utakmica u novoj sezoni i već drugi poraz. Prvo ime u njihovim redovima bio je Lonnie Walker s 26 poena, Anthony Davis zabio je 25, a LeBron James 20. Najveći dužnik ostao je Russell Westbrook koji je ubacio tek dva poena, bez poena iz igre. Čak 11 puta pokušao je doći do poena iz igre, od čega je šest pokušaja bilo iza linije za tri poena, međutim, promašio je svih 11 pokušaja. Tek nešto bolji bio je još jedan njihov starter Patrick Beverley koji je ubacio pet poena uz šut 1/7. Kombinirano, dva su beka Lakersa šutirali katastrofalnih 1/18.