Dalić o odluci suca: Gdje je našao osam minuta, FIFA i UEFA se tako ponašaju pet godina

Zlatko Dalić/Foto ANTE CIZMIC Cropix

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić otvorio je pitanje sudačke nadoknade na konferenciji za medije u utakmici 3. kola skupine B u kojoj je Hrvatska remizirala s talijanskom selekcijom (1:1)

Prije toga je pohvalio svoje igrače. 

– Čestitam igračima na dobroj utakmici, velikom htijenju, želji. Bili su dobri. Bio nam je plan da prvom dijelu kontrolom igre ne dopustimo protivniku šanse. To smo uspjeli. U drugom dijelu smo riskirali. To nam se brzo isplatilo. Htjeli smo kontrolom utakmice dobiti prednost. Nažalost kažnjeni smo u 98. minuti – kazao je Dalić.

Zlatko Dalić i Luka Modrić. AP

Upitan je i o osam minuta sudijske nadoknade i kriterij sudije Danija Makelija. 

– Utjecao je sigurno na rezultat. Ne znam gdje je uopće sudija našao tih osam minuta nadoknade. Govorio sam o tome kako se ponaša UEFA. FIFA, već pet godina, ali ne niko nije slušao, ispadam smiješan. Mi smo svi za njih mali, sve što govorim govorim u vjetar. Ne može biti osam minuta nadoknade. Koji su to fauli, prekidi bili da je osam minuta nadoknade – zapitao je Dalić, pa nastavio: 

– Ali neću od suca tražiti alibi. Protiv Albanije smo imali sve u svojim rukama, čak i sada. Imali smo dva penala, promašili smo ih. Ali žao mi je i boli što nas nitko ne poštuje. Igrali smo u 3 sata, je li tada igrala Italija, Francuska, Njemačka… Igramo. Hvala igračima. Ovo nije bio naš turnir. Opet su nas nosili navijači, sto tisuća Hrvata došlo je u Njemačku. Hvala im na tome. Ponosni smo. To što nismo prošli dalje, uzroke ću tražiti u nama. Ne smiješ primiti gol u 98. minuti, moraš leći na loptu ako treba. Pobjede i porazi sastavni su dio igre – rekao je Dalić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*