Čilić opet za infarkt! Hrvatska u polufinalu Davisova Cupa

Pobjedom nad Carrenom Bustom 2:1 u setovima, Marin Čilić donio je Hrvatskoj drugi bod protiv Španjolske i polufinale Davisova Cupa protiv Australije.

Na sebi svojstven način, Marin Čilić u infarktnom je meču donio Hrvatskoj pobjedu i polufinale Davis Cupa

U prvome četvrtfinalnom meču Davisova Cupa koji se ovoga tjedna igra u španjolskoj Malagi, Borna Ćorić fantastičnom je igrom donio prvi bod Hrvatskoj pobjedom u dva seta nad Robertom Bautistom Agutom 6:4, 7:6(4).

Borna Ćorić fantastičnim je mečom donio Hrvatskoj prvi bod protiv Španjolske

Nakon Borne koji je bacio rukavicu Španjolskoj i Hrvatsku doveo na korak do još jednoga velikog uspjeha, na teren su izašli Marin Čilić i 13. igrač svijeta – Pablo Carreno Busta. Čilić ne bi bio Čilić kada svome meču ne bi dodao dozu dramatičnosti. Naime, u infarktnom meču punom preokreta, nakon više od tri sata igre, međugorski dragulj na kraju je slomio otpor protivnika, rezultatom 5:7, 6:3, 7:6(5).

Budući da su Borna i Marin odradili sav posao, nije bilo potrebe za trećim mečom, u kojemu su snage trebali odmjeriti Mate Pavić i Nikola Mektić sa španjolskim tandemom P. Carreno-Busta/M. Granollers.

Hrvatsku su s tribina “žestoko” bodrili Borna Gojo, Mili Poljičak, Mate Pavić..

Hrvatska će tako u petak, u svome šestom polufinalu Davisova Cupa, odmjeriti snage s Australijom za još jedno finale najprestižnijeg momčadskog teniskog natjecanja na svijetu.

Tekst: HERCEGOVINA24; Foto: HTS/Mario Ćužić