Biskup Palić: Isus je zraka svjetla za svijet

Božićnu misu u prepunoj mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Mostarski biskup istakao je kako je s Isusom započelo nešto sasvim novo te da je Isus zraka svjetla za svijet, prenosi Fena.

– Bog u Isusu Kristu grli ovo čovječanstvo, svaki ljudski život, svakoga od nas i ne ostavlja nas nikada same. To je razlog zašto je Božić blagdan radosti, zašto je raspjevan i zašto je ispunjen svjetlom. Isus je zraka svjetla za svijet. Isus je spasonosna riječ koja spašava situaciju kad svi ostaju nemoćni- kazao je biskup Palić.

Pozvao je sve da ostanu vjerni Bogu i otkriju Božju prisutnost.

– Stoga, poput pastira pokušajmo gledati svijet i ljude novim očima, Božjim očima. Poput mudraca krenimo na put svojim srcem i budimo tražitelji koji znaju da u životu postoji nešto više od onoga što vidimo na prvi pogled i da je Božja tajna u srcu svakog čovjeka, uključujući i naš vlastiti. Poput svetog Josipa budimo i ostanimo vjerni Bogu, čak i onda kada ne razumijemo što Bog čini, a poput Blažene Djevice Marije razmišljajmo o svom životu i otkrijmo Božju prisutnost i Božji poziv dok nam govori kroz događaje našega života – poručio je biskup.

Hercegovina 24; Fena