Belcanto pjevao najljepše pjesme o Božiću

U prekrasnom božićnom ozračju Galerije kraljice Katarine u Mostaru, koja je bila premala primiti sve one koji su pohodili ovu večer, polaznici Škole pjevanja “Belcanto” koju vodi prof. Monija Jarak Mikulić, izveli su prigodni koncert obojen tradicionalnim božićnim pjesmama, evergreenima i pop skladbama poznatim u svakome kutku svijeta.

Bilo je prekrasno slušati mlade pjevačke nade koje su izvrsno uvježbali glasove i božićni repertoar. Njihova mentorica, etablirana mostarska mezzosopranistica Monija Jarak Mikulić, bila je više no zadovoljna.

“”Dragi prijatelji i cijenjena publiko, prije svega mi je drago da vas vidim u tolikom broju. Hvala vam što ste izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i došli podržati polaznike škole pjevanja ‘Belcanto’. Počeli smo s radom škole u cilju promicanja umjetnosti i kulture te samog poboljšanja vokalne tehnike kod početnika, ali i kod profesionalnih pjevača. Neizmjerna mi je radost da mi je ovaj veliki broj polaznika ukazao povjerenje da ih učim vokalnoj tehnici. Hvala im na predanom radu u ova tri mjeseca. Mnogima je ovo prvi javni nastup, pa je trebalo poraditi i na svim barijerama straha i treme koja je prisutna kod svakoga u većoj ili manjoj mjeri. Rad na glazbi sličan je sportu. Tu je itekako potreban ogromni trud, vježba, ali i odricanje. Pred nama su već nove probe, planovi i koncerti. Doista sam ponosna na svoje učenike koji su zablistali večeras. Hvala svima koji su mi ukazali povjerenje, hvala na trudu, radu i volji, a ja obećavam da je ovo tek početak i da ćete od nas još mnogo toga lijepoga čuti i vidjeti”, kazala je prof. Jarak Mikulić.

U programu su nastupili: Filip Šantić, Antonija Bilać, Marija Haubrih, Mia Grbešić, Elena Ćorić, Ema Maslać, Emanuel Jarak, Patricija Milić, Maria Mojca Azinović, Klara Grbešić, Anđelo Jarak, Karla Kraljević, Ekatarina Puljić, Josipa Bradarić, Mila Boras, Divna Vego, Karla Prusina, Mata Vučić, Ivan Raič, Ivan Mijić, Adriana Kolenda, Ekatarina Puljić, Marija Primorac, Vranja Begić, Iva Mikulić, Ivona Prce, Jana Brkić, Sanja Boban, Dora Jonlija, Martina Prskalo, Marijan Šarić i Stefan Ajvaz, koji je podigao publiku na noge izvedbom “Fritule”.

U zboru su nastupile i tri prekrasne dame koje sinoć nisu bile na pozornici kao solistice, ali ih uskoro čeka i taj nastup: Renata Kuzman, Ivana Perković i Jasna Kopilaš.

Na koncu koncerta, zajedno s publikom, izvedena je tradicionalna: “Narodi nam se”.

Mladi talenti s prof. Monijom Jarak Mikulić, zadovoljni i sretni nakon koncerta

“Bilo je lijepo biti dio ove jedinstvene priče, u koju je uloženo mnogo truda, gdje se mnogo naučilo, pjevalo i steklo novih prijateljstava. Za nas je bila i velika čast stečeno iskustvo predstaviti koncertom koji je zacčnio cijelu ovu priču, hvala svima”, kazali su nam mladi talentirani izvođači.

Potporu koncertu dali su: Grad Mostar, Suton print Široki Brijeg, Fama Široki Brijeg, Pavić Livno, Schrack Technik, Eurocompany, Hercegovina vino, prirodna izvorska voda Leda, Formula d.o.o Posušje, Cotrink Posušje, slastičarnica Pepi.

Sve soliste pratio je zbor Belcanto, prof. Marijana Pavlović na glasoviru i Elina Gvozdić na violončelu, a kroz program ispunjen božićnim skladbama i poezijom vodila je Misijana Brkić Milinković.

Hercegovina 24; Foto: Hercegovina 24, HD Kosača