Bećirović s ambasadorima Turske, Slovenije, Poljske i Ukrajine: BiH će nastaviti svoj NATO put

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je tijekom posjete Bruxellesu razgovarao s veleposlanicima Turske, Slovenije, Poljske i Ukrajine o aktualnoj geopolitičkoj situaciji, stanju u Ukrajini i dinamiziranju NATO puta Bosne i Hercegovine.

Poručio je da bi Bosna i Hercegovina najbolje nastavila ostvarivati svoj progres kroz članstvo u NATO-u, što bi dugoročno unaprijedilo stabilnost, podstaklo unutrašnju integraciju, privuklo strane investicije, a time dugoročno doprinijelo i sigurnosti Alijanse – priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Bećirović je, između ostalog, naglasio da posljedice ruske agresije na Ukrajinu imaju direktan odraz i na sigurnosno-političku situaciju u BiH. On je iskazao solidarnost prema građanima Ukrajine, istaknuvši da građani BiH razumiju patnje ukrajinskog naroda i njihovu borbu za slobodu.

U priopćenju se navodi da je tijekom sastanka Bećirović istaknuo da potpuno nova geopolitička situacija zahtijeva brže, efikasnije i konkretnije odgovore kako bi Bosna i Hercegovina dobila poziv za članstvo u NATO-u u što kraćem roku. Ubrzanje i ulazak BiH u NATO će minimizirati mogućnost konflikata u ovom dijelu Europe i ojačati sigurnost cijelog kontinenta.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović poslao je poruku da će Bosna i Hercegovina bez ikakve sumnje nastaviti svoj NATO put i da njegova posjeta Bruxellesu nije privatne prirode.

Naprotiv, brojni radni sastanci sa najvišim zvaničnicima NATO-a u Bruxellesu daju posebnu političku težinu ovoj posjeti, ali i predstavljaju jasan signal podrške Zapada očuvanju nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine – navodi se u priopćenju.