Baka Borjan vs. baka Kramarić: Milan dobio “jezikovu juhu”, a Andrej – molitvu

Dvostruki strijelac Andrej Kramarić (Foto: Cropix/Tom Dubravec)

Nakon fenomenalne utakmice između Hrvatske i Kanade na SP-u u Katru u kojoj su Vatreni pobijedili s visokih 4:1, rasplamsale su se “strasti” po društvenim mrežama.

Najčešća meta prozivki bio je kanadski vratar Milan Borjan (inače vratar Crvene zvezde), podrijetlom iz Krajine, iz sela Kričke pokraj Drniša. Naime, na pitanje srpskog novinara kako se osjeća kao netko tko je rođen u Hrvatskoj, živio u Srbiji, a brani za Kanadu, Borjan je svojedobno odgovorio: “Velika greška! Nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, u Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto”. Ta izjava nije zaboravljena.

Ekipa Nove TV posjetila je Borjanovu baku Šteficu koja živi u selu Kričke, a tom je prigodom unuk od bake dobio – “jezikovu juhu”. Bez dlake na jeziku baka je Štefica kazala:

“Ja sam bila odmah ljuta! Što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti Hrvatica!? Tata ti je napola Srbin, napola Hrvat!” Baka Borjan također je komentirala i Borjanovu ne baš uspješnu izvedbu protiv Hrvatske i četiri hrvatska gola u njegovoj mreži: “A neka je… Pa što ću mu ja? Jesam mu ja kriva?”

I dok baka Štefica grdi unuka, baka Kramarić, Marica, koja živi u Bednji gdje hrvatska “devetka” često boravi, priznaje u razgovoru s novinarkom RTL-a:

“Ja se prekrižim i molim. Onda tu sjedim i kad himnu pjevaju, onda izmolim Oče naš i vjerujem u Boga. Onda kažem: Andrijanek, daj gol! I urodilo je plodom. Ja sam već molila prije pa nije dao. Zato je sad duplo. Najprije je dao, ali mu nisu priznali”.

Hercegovina24/ RTL, Nova TV; Foto: Cropix/Tom Dubravec