Ako ove namirnice držite u hladnjaku, mogle bi postati toksične

N1 donosi informaciju o namirnicama koje mogu izazvati trovanje ako ih čuvate u frižideru.

1. Svježi đumbir

Čak ni svježem đumbiru nije mjesto u frižideru. To je zato što plijesan počinje rasti na njemu veoma brzo, piše Danas. Stvaranje plijesni na svježem đumbiru potiče niska temperatura i vlažnost, što ga onda može učiniti vrlo toksičnim.

2. Kuhana riža

Ako se nalazi u vašem frižideru, preporučljivo je da ju pojedete u roku od 24 sata. Pored toga, kaže se da kuhana riža ima potencijal da razvije bakteriju zvanu b.cereus, koja je povezana s trovanjem hranom.

3. Crveni luk

Crveni luk je sličan bijelom luku i ne treba ga ostavljati u frižideru. Ne samo da nije preporučljivo ostavljati polovicu crvenog luka, već ne treba ostavljati ni cijeli luk jer uvlači bakterije iz svog okruženja. Istraživanja su pokazala da mnogi Amerikanci čiste svoje frižidere jednom ili dvaput godišnje, pa su njihovi frižideri leglo bakterija.