AEK odbija igrati utakmicu, traži da se Dinamo izbaci: “Je li lobiranje Hrvata u kontekstu UEFA-e važnije od ljudskih života koje su ubojice oduzele?”

Nakon huliganskih nereda koje su u Ateni priredili ‘navijači‘ Dinama i ubojstva navijača AEK-a, UEFA je odgodila utakmicu 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama i novi datum igranja je 19. kolovoza. Utakmica koja se trebala igrati u Zagrebu sljedeći tjedan 15. kolovoza, ostaje na rasporedu. Unatoč tome AEK i dalje traži da se utakmica otkaže

“Kako je moguće da nakon barbarskog ubojstva Michalisa od strane čopora huligana iz Hrvatske, AEK izlazi na teren i mora igrati protiv ove momčadi?”, piše na službenim stranicama atenskog kluba koji očito traži izbacivanje Dinama iz europskih natjecanja.

“Tko nas zapravo tjera da te utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško ozlijeđenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovdje došli ubijati sastavni dio organizacije s kojom moramo igrati nogomet? Je li lobiranje Hrvata u kontekstu UEFA-e važnije od ljudskih života koje su ubojice oduzele? I zahtijeva li dobrobit europskog nogometa da naše igrače tjeramo da igraju nogomet u svojoj jazbini kao da se ništa nije dogodilo?”, nastavlja AEK.

“Postoji samo jedan način: Trenutačna i stroga kazna odmah! Civilizirani europski nogometni svijet to čeka”, zaključuje AEK ovaj tejst u kojem traži kaznu za Dinamo.

dnevno.ba/